Orban: Nu este cazul amânării alegerilor parlamentare. Nu pun în pericol sănătatea românilor

Premierul Ludovic Orban a declarat, într-o conferință de presă susținută la Constanța, că, dacă se respectă regulile de distanțare, nu este cazul amânării alegerilor parlamentare

Orban: Nu este cazul amânării alegerilor parlamentare. Nu pun în pericol sănătatea românilor


Premierul Ludovic Orban a declarat, într-o conferință de presă susținută la Constanța, că, dacă se respectă regulile de distanțare, nu este cazul amânării alegerilor parlamentare. El a completat cu faptul că alegerile parlamentare vor avea loc, pentru că acțiunile electorale nu pun în pericol sănătatea românilor. Orban a făcut această declarație după ce a fost întrebat dacă există posibilitatea amânării alegerilor parlamentare, în cazul în care ar crește numărul de infectări cu noul coronavirus.

„După părerea mea (...), campania electorală dacă este organizată cu respectarea regulilor care sunt prezente în hotărârea de guvern, care au fost, de altfel, regulile şi în campania pentru alegerile locale, nu există un risc suplimentar de răspândire. Dacă toţi candidaţii care îşi fac campanie şi echipele care îi însoţesc poartă mască, nu se apropie de oameni, vorbesc de la o distanţă rezonabilă, respectă numărul de persoane maxim la evenimente, gândiţi-vă că am redus la 20 de persoane indoor şi la maxim 50 de persoane outdoor, numărul maxim de participanţi la evenimentele electorale”, a declarat prim-ministrul, răspunzând la întrebarea dacă ia în calcul amânarea datei alegerilor parlamentare în condiţiile în care numărul cazurilor de COVID-19 va creşte.
În ziua votării la parlamentare se vor lua aceleaşi măsuri de prevenire ca la alegerile locale, mersul la vot fiind similar pentru cetăţeni cu a merge la farmacie sau la orice magazin, a mai arătat premierul.
„Mai mult decât atât, organizăm ziua votului aşa cum am organizat-o şi la alegerile locale, astfel încât să nu existe un risc de răspândire a virusului odată cu exercitarea dreptului de vot de către cetăţeni. Ceea ce chiar nu există. E ca şi cum te-ai duce la farmacie să-ţi cumperi un medicament sau te-ai duce la un magazin, aşa e şi cu mersul la vot. Dacă ai mască, dacă păstrezi distanţa când stai în aşteptare ca să votezi, nu există risc de răspândire a virusului”, a mai declarat Ludovic Orban.