Forțele de ordine intensifică patrulele în Mamaia, după ce mai mulți turiști au făcut o horă în Piațeta Cazino

Ca măsură de precauție și pentru prevenirea acestui tip de incidente, conducerea I.P.J. Constanța a dispus suplimentarea efectivelor în stațiunea Mamaia, începând cu data de astăzi

Forțele de ordine intensifică patrulele în Mamaia, după ce mai mulți turiști au făcut o horă în Piațeta Cazino


Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa s-au autosesizat în cazul adunării de oameni de pe promenada din staţiunea Mamaia, unde un grup de oameni a încins o horă, ignorând toate recomandările autorităţilor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus. Oamenii legii au anunţat că vor intensidica patrulele în zonă.

Referitor la imaginile aparute în spațiul public din seara de 20 iunie, filmate în zona Piațetă Cazino din stațiunea Mamaia, facem următoarele precizări:
Imaginile video au fost aduse la cunoștința conducerii I.P.J. Constanța în jurul orei 22.30, iar în 3 minute, un echipaj de poliție din cadrul Poliției stațiunii Mamaia a ajuns la fața locului, în zona nefiind semnalată vreo problemă. 
Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că incidentul la care facem referire s-ar fi produs în jurul orei 22.05. Datorită muzicii live care cânta la o terasă și a atmosferei create, în mod spontan, mai mulți trecători - posibil turiști - au format o horă, pe care au dansat aproximativ 3 minute. 
Ca măsură de precauție și pentru prevenirea acestui tip de incidente, conducerea I.P.J. Constanța a dispus suplimentarea efectivelor în stațiunea Mamaia, începând cu data de astăzi.
În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța au acționat pentru respectarea măsurilor de prevenție, împreună cu celelalte organe abilitate.
Astfel, în data de 19 iunie a.c., în municipiul Constanța, în zona mall-urilor, Piața Ovidiu, Portul Tomis, în stațiunea Mamaia în zona cluburilor și în Vama Veche, în zona teraselor s-a acționat cu efective de poliție, jandarmerie și poliție locală.
Au fost verificate 12 societăți comerciale și au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
La data de 20 iunie a.c., din cauza situației meteorologice, polițiștii au acționat preponderent în zona mall-urilor, dar și a cluburilor și teraselor din zonele anterior menționate.
Au fost verificate 331 de societăți comerciale și au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Totodată, polițiștii locali au acționat pe linia mijloacelor de transport în comun.
Tot în acest context, în noaptea de 20/21 iunie a.c., în intervalul orar 22.00-07.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța, împreună cu cei ai formațiunilor rutiere din cadrul I.P.J. Constanța au organizat o acțiune pe linia disciplinării celor care conduc autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.
În urma activităților au fost controlate 893 de autovehicule, fiind aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, dintre care 24 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, fiind reținute 26 de permise de conducere.
De asemeenea, au fost constatate 7 infracțiuni, dintre care 4 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 1 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și 2 pentru conducere fără permis.
Astfel de activități vor continua pe toată perioada sezonului estival.