Constănțenii fără certificat verde s-au încăierat cu forțele de ordine la Târgul de Crăciun

Constănțenii fără certificat verde s-au luat la bătaie cu jandarmii pentru că nu aveau voie să intre în Târgul de Crăciun

Constănțenii fără certificat verde s-au încăierat cu forțele de ordine la Târgul de Crăciun


Un grup restrâns de bărbați și femei a provocat vineri, 3 decembrie a.c. un scandal teribil în parcul Arheologic din Constanța. Oamenii nu au ținut cont de copiii care se aflau în târgul de Crăciun și au forțat gardurile montate de autorități, au dărâmat o parte dintre ele și s-au încăierat cu forțele de ordine.

Nu au ținut cont de nimic în încercarea lor disperată de a intra în Târgul de Crăciun fără a avea certificatul verde. Nu i-au împiedicat nici privirile speriate ale copiilor prezenți în parc și nici lacrimile acestora. În timp ce ei provocau acest circ și forțau gardurile, constănțenii responsabili așteptau în ordine sa intre în parc.
Forțele de ordine au intervenit în câteva momente și liniștea a fost restabilită. Din păcate, ceea ce se anunța o seară de poveste,  s-a terminat cu lacrimi în ochi pentru copiii martori la acest eveniment. 
Cu toții trebuie sa înțelegem că accesul în Târgul de Crăciun organizat de Primăria Constanța se face în conformitate cu normele legale în vigoare. Mulțumim pe această cale tuturor persoanelor care au dat dovadă de responsabilitate!“, au transmis reprezentanții primăriei Constanța.
Accesul la Târgul de Crăciun se face în baza Certificatului Digital European și este permis doar persoanelor vaccinate cu schemă completă și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei și persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a confirmării infectării cu virusul SARS-Cov-2.
Excepţie sunt copiii mai mici de 12 ani. Aceştia trebuie să fie însoţiţi de un adult care se află în una dintre situaţiile de mai sus. Precizăm că nu u este permis accesul cu un Certificat Digital Electronic emis în baza unui test.