Iohannis: Există un singur învingător - poporul ucrainian. Am decis consolidarea Flancului Estic

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi că în şedinţa CSAT s-a decis intensificarea eforturilor de consolidare a Flancului Estic, acest lucru incluzând dislocarea de forţe militare.

Iohannis: Există un singur învingător - poporul ucrainian. Am decis consolidarea Flancului Estic


Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi că în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării s-a decis intensificarea eforturilor de consolidare a Flancului Estic, acest lucru incluzând dislocarea de forţe militare.

Astăzi am decis în CSAT o serie de măsuri, după cum urmează: În primul rând, am decis să intensificăm la nivel bilateral și aliat demersurile pentru consolidarea semnificativă a posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic în perioada imediat următoare, prin dislocarea de forțe aliate și prin constituirea accelerată a Grupului de Luptă din România. În contextul general produs de efectele situației de securitate regională este necesară susținerea pe diverse dimensiuni a Republicii Moldova, care se confruntă cu un val crescut de refugiați și posibil și cu alte dificultăți. În acest sens, în ședința CSAT, am decis o serie de măsuri de sprijin”, a explicat Președintele României.
Totodată, Klaus Iohannis a anunțat intensificarea măsurilor de sprijin pentru refugiații ucraineni.
În ceea ce privește contribuția României la efortul comunității internaționale de sprijinire a Ucrainei, am decis astăzi înființarea pe teritoriul țării noastre a unei facilități logistice, un așa-numit hub, un centru, care să permită colectarea și transportul donațiilor internaționale în domeniul ajutorului umanitar către Ucraina și către ucraineni. Totodată, am hotărât intensificarea măsurilor pentru a ajuta refugiații din Ucraina și a gestiona integrat un aflux masiv de persoane care intră pe teritoriul țării noastre”, a mai spus el.