AUR solicită demisia urgentă a Guvernului pentru eșecul PNRR la Comisia Europeană

AUR solicită demisia "urgentă" a Guvernului, pe care îl consideră "unic responsabil" cu elaborarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

AUR solicită demisia urgentă a Guvernului pentru eșecul PNRR la Comisia Europeană


Partidul AUR solicită demisia "urgentă" a Guvernului, pe care îl consideră "unic responsabil" cu elaborarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), "o dovadă incontestabilă a incompetenţei şi imposturii cabinetului condus de Florin Cîţu".

"AUR solicită demisia urgentă a Guvernului, unic responsabil cu elaborarea PNRR (...). Indicaţiile din evaluarea Comisiei Europene, care a returnat încă o dată PNRR depus de Guvernul României, constituie o dovadă incontestabilă a incompetenţei şi imposturii cabinetului condus de Florin Cîţu, fapt care poate afecta iremediabil procesul redresării economico-sociale a României în urma pandemiei de COVID-19", precizează AUR, vineri, într-un comunicat de presă.
Printr-o scrisoare deschisă semnată de copreşedinţii AUR, deputatul George Simion şi senatorul Claudiu Târziu", adresată Comisiei Europene, Alianţa pentru Unirea Românilor a semnalat preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, faptul că "lipsa totală de transparenţă a Guvernului şi de colaborare cu Parlamentul în ceea ce priveşte PNRR încalcă nu doar statul de drept, dar şi principiul separaţiei puterilor în stat, esenţial în orice democraţie funcţională.
Situaţia creată reconfirmă încă o dată "lipsa totală" a unui consens transpartinic naţional, "cerut în mod explicit" de Comisia Europeană, în condiţiile în care Guvernul "a refuzat să supună PNRR unei dezbateri reale pentru a fi votat în Parlamentul României de către toţi actorii politici ai forului legislativ suprem al ţării".