România dă în judecată Austria. Ciolacu: Vom da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiţie

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, că România a îndeplinit toate criteriile de aderare la Schengen, iar ţara noastră va da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiţiei.

România dă în judecată Austria. Ciolacu: Vom da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiţie


Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, că România a îndeplinit toate criteriile de aderare la Schengen şi, în cazul în care guvernul austriac va insista să-şi exercite abuziv dreptul de veto, ţara noastră va da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiţiei.

"Veto-ul exprimat de Austria nu ţine de criteriile pe care România deja le-a îndeplinit. Este vorba doar de o decizie arbitrară, nejustificată. Austria nu are niciun temei juridic pentru a se opune aderării României la spaţiul Schengen. Este doar o atitudine abuzivă! România a îndeplinit toate criteriile, iar Comisia Europeană a confirmat deja acest lucru", a scris Ciolacu pe Facebook.
El a adăugat că Austria va trebui să suporte pierderile înregistrate de ţara noastră.
"Drept urmare, în cazul în care guvernul austriac va insista să-şi exercite abuziv dreptul de veto, ne vom apăra şi noi interesul naţional şi vom da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiţiei. Dacă nu vom găsi o rezolvarea amiabilă, Austria va trebui să suporte pierderile înregistrate de ţara noastră", a mai arătat Marcel Ciolacu.