Simion: Cerem demisia lui Florin Cîțu care sfidează o parte importantă din societate. Protestatarii au fost intimidați

Liderul AUR, George Simion a vorbit despre protestele din București şi din țară. El a precizat că cere demisia lui Florin Cîţu pe care îl acuză că sfidează o mare majoritate din societate.

Simion: Cerem demisia lui Florin Cîțu care sfidează o parte importantă din societate. Protestatarii au fost intimidați
Foto: Antena 3


Românii au ieşit, joi, în stradă, pentru a patra zi la rând, împotriva restricţiilor dispuse de autorităţi în contextul pandemiei însă mobilizarea este mai mică decât în ultimele trei zile. Liderul AUR, George Simion a vorbit la un post de televiziune, despre protestele din București şi din țară. El a precizat că cere demisia lui Florin Cîţu pe care îl acuză că sfidează o mare majoritate din societate. Acesta a explicat de de ce au scăzut protestele în intensitate.

"Noi cerem demisia lui Florin Cîțu care sfidează o parte importantă din societate, o majoritate din societate, pentru că am văzut niște sondaje de opinie care spun că o majoritate de români nu sunt de acord cu noile restricții. Domnul Florin Cîțu care ia numit pe protestatari nu de mult, teroriști. Noi credem că acest guvern trebuie să devină fostul guvern, pentru că nu are niște măsuri coerente și pentru că singurul lucru pe care îl fac aceste patru partide este să lovească unii în alții. Se folosesc inclusiv de numărul de persoane declarate pozitive, se folosesc inclusiv de rata de mortalitate pentru a pasa de la unii la alții responsabilitatea. Trebuie să spună cineva în spațiu public adevărul. Sunt mult mai mulți români care au trecut prin boală (n.r COVID-19) conștient sau inconștient. Unii cu siguranță au fost asimptomatici, nu au știut", a spus George Simion la Antena 3.
"Intimidările din partea forţelor de ordine. Am fost de dimineaţă la M.A.I. şi ne-am petrecut pe la minister o bună parte din zi, pentru că jandarmii au primit ordin să amendeze, să intimideze, unii, nu-mi dau seama dacă la ordin sau din proprie iniţiativă, au bătut manifestanţi în dube şi i-au dus la secţie. A acţionat un aparat de represiune care la alte proteste ar fi fost condamnat de către presa sistemului. Domnul ministrul n-a binevoit să se întâlnească cu noi, a spus că se pregăteşte pentru şedinţa de guvern. Aşa că am discutat cu subalterni de-ai domnului Bode. Ne-au spus că nu ne pot da termene, că anchetele sunt în curs, că se vor informa cu privire la abuzurile jandarmeriei şi cu privire la abuzurile comise de prefecţi... De pildă, Alin Stoica a spus că pentru mitinguri există un singur partid vinovat, AUR, şi un singur lider, George Simion", a spus George Simion, întrebat cu cine s-a întâlnit la Ministerul de Interne.
El a estimat că protestele vor continua "cât timp românii vor putea ieşi în stradă fără a fi amendaţi" şi până la anularea restricţiilor pe care le-a caracterizat drept "sfidare".