Orban: Iohannis şi-a trădat alegătorii. PNL s-a transformat într-o anexă a PSD

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat că ruptura dintre PNL şi USR s-a produs din cauza schimbării radicale a preşedintelui Iohannis.

Orban: Iohannis şi-a trădat alegătorii. PNL s-a transformat într-o anexă a PSD


Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat că ruptura dintre PNL şi USR s-a produs din cauza schimbării radicale a preşedintelui Iohannis. Acesta spune că PNL s-a transformat într-o anexă a PSD şi că acesta nu este un lucru bun pentru ţară întrucât PSD-ul a fost dintotdeauna un partid "mai puţin preocupat de modernizare, de dezvoltare şi reformă".

"Ruptura s-a produs din cauza schimbării radicale a lui Iohannis. Să ne aducem aminte că Iohannis a fost întotdeauna adeptul unei poziţii de luptă cu PSD şi a câştigat ambele mandate de preşedinte garantând celor care au votat cu el că va bate PSD, că se va lupta cu PSD, că va împiedica acapararea instituţiilor şi va împiedica România să devină prizoniera PSD pentru ca în mod inexplicabil să readucă PSD la putere, să transforme PNL într-o anexă a instituţiei prezidenţiale şi mai ales să transforme conducerea PNL în urma unui congres în care au fost călcate în picioare toate normele democratice, să construiască o conducere care azi face slugi la PSD.
Aşa ceva nu pot să accept. Fac politică de foarte mult timp. Am fost consecvent, am susţinut valorile liberale, de dreapta. Am fost parte la toate construcţiile politice anti FSN, FDSN, PDSR, PSD de-a lungul timpului.
Nu am putut să accept sub nicio formă ca ceea ce trebuia să reprezinte polul de dreapta, singura forţă politică care avea capacitatea să echilibreze scena politică în faţa unui PSD care totdeauna a fost puternic.
În momentul de faţă, PNL s-a transformat într-o anexă a PSD. România nu poate să meargă înainte sărind numai în piciorul stâng şi bazându-se numai pe un partid care este campionul promisiunilor electorale neonorate, un partid care întotdeauna a fost mai puţin preocupat de modernizare, de dezvoltare şi reformă. A fost preocupat să-şi menţină un bazin electoral dependent, un bazin de oameni pe care i-a minţit sistematic.
PSD e autorul legii de creştere a punctului de pensie cu 40%. Să ne aducem aminte! Au bătut toba în 2020, în 2021 că ei cresc pensiile", a declarat Ludovic Orban duminică, la Realitatea TV.
Orban mai spune că ruptura dintre el şi preşedintele Iohanniss-a produs imediat după ce Florin Cîţu şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia partidului.
"Ruptura s-a produs prin întreruperea dialogului la aproximativ o lună de zile după ce Florin Cîţu şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia PNL.
În mod evident, Cîţu nu ar fi candidat la preşedinţia PNL dacă nu ar fi fost împins de la spate de Iohannis. Iohannis a fost cel care l-a determinat să candideze, cel care l-a impus atât pe el, cât şi pe toată gaşca demolatoare care a fost în spatele lui. Până la urmă, a pus în practică planul lui Iohannis de a readuce PSD la putere şi a obliga PNL să stea într-o alianţă guvernamentală cu PSD.
Am mai avut câteva schimburi de mesaje cu domnul preşedinte, dar nu am mai avut un dialog. Pot să vă spun cel puţin ultima lună de campanie până la congres nu a existat nicio comunicare.
A fost o comunicare atunci când Cîţu l-a demis pe Stelian (Ion). Am spus că asta va rupe coaliţia. De altfel, mesajul pe care i l-am spus şi lui Cîţu.
Cîţu mi-a spus cu două minute înainte de declaraţia de presă. Mi-a transmis un SMS ca să zic la alibi cum că mi-ar fi comunicat. Am apucat să-i răspund, dar deja era în declaraţia de presă.
Ruperea acestei coaliţii este opera integrală a lui Klaus Iohannis şi a celor care l-au ascultat. M-am opus sistematic oricărei decizii care ar fi putut să ducă la ruperea coaliţie.
De asemenea, după plecarea USR de la guvernare, am susţinut sistematic ca soluţie politică refacerea coaliţiei de centru-dreapta. Din păcate, ceea ce impus Iohannis reprezintă o gravă trădare faţă de alegătorii care au votat cu Klaus Iohannis şi care au votat cu PNL în ultimii ani", a declarat Ludovic Orban la România TV.