Iohannis: Dacă a venit primăvara nu înseamnă că am scăpat. Calea de ieșire din pandemie e vaccinarea

Vaccinarea este singura cale de ieșire din pandemie, a declarat președintele Klaus Iohannis care a efectuat o vizită la centrul mobil de vaccinare din comuna Afumați.

Iohannis: Dacă a venit primăvara nu înseamnă că am scăpat. Calea de ieșire din pandemie e vaccinarea


Vaccinarea anti-COVID-19 este singura cale de ieșire din pandemie, a declarat Președintele României, Klaus Iohannis, care miercuri a efectuat o vizită la centrul mobil de vaccinare din comuna Afumați, județul Ilfov.

Șeful statului a explicat că „suntem în continuare în plină pandemie” și că restricțiile anti-coronavirus nu înlătură efectiv criza sanitară, ci doar îi diminuează impactul și încetinesc răspândirea epidemiei.
„Este o nouă etapă a campaniei de vaccinare în care am ajuns. Suntem foarte aproape de capacitatea pe care ne-am dorit-o de 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Sunt foarte mulțumit de cum a decurs campania de vaccinare până acum și pregătirile pentru această etapă s-au făcut într-un timp-record. Pe de altă parte, sunt foarte bucuros să văd că deja multă lume vine efectiv la vaccinare, când am ajuns la intrare deja au fost câteva zeci de persoane care abia așteaptă să intre la vaccinare. Astfel de containere vor fi folosite în toate locațiile unde este nevoie de vaccinare de acest tip, se face pur și simplu fără programare și oamenii pot veni direct în comuna lor la centrul de vaccinare. Vom continua cum campania de vaccinare, se vor deschide noi centre, vom găsi noi modalități prin care să venim noi în întâmpinarea cetățeanului care dorește să se vaccineze. Este extrem de important”, a declarat șeful statului.
Singura cale de ieșire din pandemie, a subliniat el, este vaccinarea anti-COVID-19.
„Am văzut că și în aceste zile la televizor, la radio, pe internet s-a dezbătut foarte mult cum e cu restricțiile, pro-contra restricții, pro-contra vaccinare. Vreau să repet foarte pe scurt câteva date esențiale. Suntem în continuare în plină pandemie. Să nu aibă cineva impresia că, dacă a venit primăvara, s-a terminat pandemia. Din păcate nu este așa. Măsurile care au fost impuse, așa-numitele restricții, nu înlătură pandemia. Aceste restricții doar diminuează impactul, încetinesc răspândirea epidemiei în așa fel încât eroii noștri din prima linie, personalul medical, să primească o șansă să îi trateze pe cei care, din păcate, fac forme grave. Există o cale de ieșire din pandemie. Există o singură cale de ieșire din pandemie, aceasta este vaccinarea”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.