Darius Gabriel Mardaru, de la Colegiul Mircea cel Bătrân, a fost admis la Universitatea Harvard

Elevul Darius Gabriel Mardaru a fost admis la Universitatea Harvard, cea mai veche şi mai prestigioasă din Statele Unite

Darius Gabriel Mardaru, de la Colegiul Mircea cel Bătrân, a fost admis la Universitatea Harvard


Un elev al Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa a fost admis la Universitatea Harvard, el primind bursă integrală din partea prestigioasei instituţii de învăţământ. Darius Gabriel Mardaru este medaliat la olimpiade naţionale şi internaţionale.

Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că elevul Darius Gabriel Mardaru a fost admis la Universitatea Harvard, cea mai veche şi mai prestigioasă din Statele Unite. 
"A fost acceptat la Universităţile Columbia şi Harvard cu bursă integrală la ambele, la Columbia oferindu-i-se şi titlul de tânăr cercetător, un program de cercetare în ştiinţe pentru cei mai promiţători studenţi care au arătat determinare, pasiune şi sete de cunoaştere. Programul este dedicat exclusiv studenţilor pe care Universitatea Columbia îi consideră ca fiind de excelenţă. La Universitatea Columbia au fost 60 de mii de aplicanţi, iar la Harvard, din 57 de mii de aplicanţi au fost acceptaţi 1.900”, a transmis unitatea de învăţământ din Constanţa.
Tânărul a decis să aleagă Universitatea Harvard.
"Pe viitor, Darius Gabriel Mardaru îşi doreşte să se specializeze în ştiinţele pământului şi ştiinţe planetare asociate cu chimie, dar şi neuroştiinţele, biochimia şi biologia moleculară îi surâd. Personalitate plurivalentă, nu exclude nici specializări interdisciplinare, cum ar fi geobiologia, geochimia sau paleobiologia”, a mai precizat Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân". 
Darius Gabriel Mardaru are două calificări în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului; o calificare în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori; premiul 1 şi medalie de aur la Olimpiada Naţională de Chimie în 2018; medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (IJSO) 2017, Olanda; medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului (IESO) 2019, Coreea de Sud.