Cîţu: Cei care lucrează la PNRR nu pot merge în concediu până nu avem un Plan aprobat

Premierul Florin Cîţu a participat la o conferință de presă, în Zalău și a declarat că PNRR nu a fost respins şi nici retrimis.

Cîţu: Cei care lucrează la PNRR nu pot merge în concediu până nu avem un Plan aprobat


Premierul Florin Cîţu a participat la o conferință de presă, în Zalău și a declarat că PNRR nu a fost respins şi nici retrimis, iar Comisia Europeană vine cu observaţii la care România va răspunde. El a atras atenţia celor care lucrează la Planul de Redresare şi Rezilienţă cu nu pot pleca în concediu până când PNRR nu va fi aprobat, iar cineva tratează Planul cu superficialitate, pleacă acasă. 

„Încă de la prima oră sau de fapt de ieri am văzut mai multe știri false, foarte simplu. Am zis și azi-dimineață înainte să plec că nu a fost respins PNRR și nu a fost retrimis PNRR, este o știre falsă. Acesta este adevărul”, a precizat premierul Florin Cîțu.
„Nu pierdem aceşti bani. 29,2 miliarde euro îi vom lua pe toţi. Avem proiecte importante depuse pentru România, care vor fi terminate până în 2026, infrastructură, spitale, România educată, iar în acest moment suntem în procedura firească în care sunt toate ţările din UE. Comisia Europeană face observaţii. Noi le răspundem. Şi aici suntem în acest moment. Avem un mesaj clar pentru cei care lucrează la PNRR, pentru funcţionarii publici – trebuie să ştiţi că nu puteţi să mergeţi în concediu până nu avem acest PNRR aprobat. E responsabilitatea noastră să avem cel mai bun PNRR. De aceea trebuie să luaţi toate observaţiile Comisiei Europene şi să le trataţi cu mare, mare atenţie.
Dacă cumva, din cauza unei tratări superficială a acestor observații de către un funcționar sau oricine, de la orice nivel, vom avea probleme cu PNRR, eu vă garantez că acea persoană sau acele persoane pleacă acasă! Nu ne jucăm cu așa ceva”, a adăugat premierul.