Iohannis: În mai puţin de o săptămână va veni prima tranşă de teste rapide

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, că în mai puţin de o săptămână va veni prima tranşă din 3 milioane de teste rapide deja comandate.

Iohannis: În mai puţin de o săptămână va veni prima tranşă de teste rapide
Foto: presidency.ro


Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă, marți, după ședința de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19 și campania de vaccinare, la care au participat premierul interimar Nicolae Ciucă, ministrul Nelu Tătaru și secretarul de stat Raed Arafat, dar și dr. Valeriu Gheorghiță.

„Chiar dacă am avut alegeri, chiar dacă atenția s-a mutat pentru puține zile pe altceva, pandemia nu a dispărut și, chiar dacă avem în continuare un număr relativ limitat de infectări noi, putem să observăm cu ușurință că, de exemplu, astăzi din păcate am avut peste 200 de decese”, a subliniat șeful statului.
„Am încheiat o ședință de lucru pe care am avut-o cu domnul Nicolae Ciucă, prim-ministru interimar începând de astăzi, cu ministrul Sănătății și cu alți specialiști, secretarul de stat Arafat, domnul doctor Gheorghiță, care se ocupă de campania de vaccinare. Este absolută nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei. Chiar dacă am avut alegeri, chiar dacă atenția s-a mutat pentru puține zile pe altceva, pandemia nu a dispărut și, chiar dacă avem în continuare un număr relativ limitat de infectări noi, putem să observăm cu ușurință că, de exemplu, astăzi din păcate am avut peste 200 de decese”, a declarat șeful statului.
Iohannis a anunţat că sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile şi prin asta se va extinde capacitarta în secţiile ATI.  De asemenea, în mai puţin de o săptămână va veni prima tranşă de teste rapide.
Preşedintele a mai anunţat şi instalarea a aproximativ 500 de concentratoare de oxigen. Klaus Iohannis a dat asigurări că rămâne în continuare conectat cu această zonă.
„Secțiile de Terapie Intensivă sunt sub o mare presiune, spitalele în general, și suntem hotărâți ca toate aceste chestiuni să fie gestionate în continuare bine până când, sigur, se va forma un nou guvern și va prelua, și va duce mai departe această gestiune. Sunt câteva vești bune în această zonă. Bunăoară sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile și prin asta se va extinde capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă. În mai puțin de o săptămână va veni prima tranșă din 3 milioane de teste rapide care sunt deja comandate. Pentru a veni în sprijinul pacienților cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen. Iată, se lucrează, se lucrează rapid, se lucrează pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii. Evident, rolul nostru, al celorlalți, este în continuare să ne protejăm, să îi protejăm pe ceilalți pentru a da o șansă medicilor, personalului medical să se ocupe de pacienții cu probleme dificile. Voi rămâne în continuare conectat cu această zonă și avem deja pași importanți făcuți în pregătirea campaniei de vaccinare, dar despre asta mai multe în zilele următoare. Vă doresc tuturor multă sănătate!”, a mai spus președintele Iohannis.