IPS Teodosie, cercetat în două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

IPS Teodosie este cercetat de procurorii din Constanța în două dosare penale, fiind acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor.

IPS Teodosie, cercetat în două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor


Înalt Prea Sfinția Sa, Teodosie este cercetat de procurorii din Constanța în două dosare penale, fiind acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor.

Anchetele au pornit de la două plângeri separatela Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Constanța, iar procurorii au confirmat că au deschis dosare de cercetare penală pe numele Arhiepiscopului Tomisului.
Primul dosar vizează desfăşurarea activităţilor cu caracter religios de la Mănăstirea Sf. Andrei, pe 30 noiembrie 2020, atunci când IPS Teodosie îi îndemna pe credincioşi să participe la hramul Sfântului (una dintre cele mai importante sărbători religioase ale românilor), deşi mai multe localităţi din județul Constanța erau în carantină.
Al doilea dosar e legat de manifestările de Bobotează, atunci când în portul Tomis din Constanța s-au strâns sute de oameni. Credincioşii nu au respectat distanța, iar jandarmii au avut probleme cu aceștia.
Reacția Arhiepiscopiei Tomisului
Arhiepiscopia Tomisului a transmis, printr-un comunicat că IPS Teodosie nu poartă răspunderea distanţării fizice a participanţilor la slujbe. Și că este grija fiecărui enoriaş să respecte prevederile.  
Totodată, reprezentanţii bisericii susţin că la ambele evenimente religioase poliţiştii şi jandarmii au supravegheat bunul mers al lucrurilor, pe fondul stării de alertă.