IŞJ Constanţa face verificări în cazul unui elev agresat de un coleg

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa face verificări cu privire la un elev de la o şcoală gimnazială care a fost agresat de un coleg.

IŞJ Constanţa face verificări în cazul unui elev agresat de un coleg


Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa face verificări cu privire la un elev de la o şcoală gimnazială care a fost agresat de un coleg, instituţia autosesizându-se după ce pe pagina sa de Facebook au fost postate imagini despre respectivul conflict.

"Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa s-a autosesizat cu privire la situaţia creată la Şcoala Gimnazială Nr. 23 Constantin Brâncoveanu Constanţa, în urma unui mesaj postat pe pagina de Facebook a IŞJ Constanţa, duminică, 6.06.2021, ora 22,45. Mesajul era însoţit de imagini care indicau o situaţie conflictuală, cu manifestări de violenţă fizică, în rândul elevilor. În acest sens, luni, 7 iunie 2021, la ora 8,00, inspectorul şcolar general prof. Sorin Mihai şi inspectorii şcolari de sector (...) s-au deplasat în instituţia de învăţământ în vederea verificării informaţiei. Echipa de inspectori a stat de vorbă cu directorii şcolii, precum şi cu dirigintele clasei din care face parte elevul implicat în incidentul semnalat", se arată într-un comunicat de presă transmis de IŞJ Constanţa.
În urma discuţiilor avute, li s-a solicitat directorilor "o analiză responsabilă a cazului şi o intervenţie promptă", concluziile acestor acţiuni fiind transmise Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa pe 10 iunie. De asemenea, inspectorul şcolar general a solicitat intervenţia Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Constanţa, care, conform atribuţiilor instituţionale, oferă consultanţă de specialitate şi în astfel de situaţii.
"În acest sens, doi consilieri şcolari de la CJRAE au avut o întâlnire cu cadrele didactice şi elevii din unitatea de învăţământ luni, 7.06.2021. În Raportul iniţial de constatare al CJRAE se menţionează că evenimentul face parte din categoria actelor de bullying şi că se recomandă un plan de măsuri care presupune, în primul rând, consilierea colectivă şi individuală a elevilor implicaţi, precum şi a cadrelor didactice din unitatea de învăţământ", se precizează în comunicat.
Pe 9 iunie, conducerea unităţii de învăţământ a desfăşurat o şedinţă cu părinţii, la care au participat reprezentanţi CJRAE şi coordonatorul Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Constanţa. În cadrul acestei întâlniri s-a recomandat instituţiei şcolare să le transmită părinţilor elevilor din clasa respectivă invitaţii scrise, cu confirmare de primire, în vederea participării la activităţi de consiliere. În acelaşi context, unitatea de învăţământ a fost îndrumată să solicite sprijin din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi a Biroului de Siguranţă Şcolară.
"În prezent, atât la nivelul Şcolii Gimnaziale nr. 23 Constantin Brâncoveanu Constanţa, cât şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa este în derulare analiza cazului, urmând ca în cel mai scurt timp să fie luate măsurile legale care se impun", a menţionat IŞJ Constanţa.