Kievul anunță că va da în judecată trei țări vecine din cauza restricţiilor impuse la importurile de cereale ucrainene

Kievul ia în considerare posibilitatea de a da în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia din cauza interdicțiilor impuse de acestea asupra produselor agricole ucrainene.

Kievul anunță că va da în judecată trei țări vecine din cauza restricţiilor impuse la importurile de cereale ucrainene


Kievul ia în considerare posibilitatea de a da în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia din cauza interdicțiilor impuse de acestea asupra produselor agricole ucrainene, a relatat, luni, Politico, citându-l pe reprezentantul ucrainean pentru comerț, Taras Kachka.

„Am fi forțați să luăm măsuri de retorsiune asupra produselor suplimentare și am interzice importul de fructe și legume din Polonia”, a declarat oficialul.
În luna mai, Uniunea Europeană a restricționat fluxul de cereale ucrainene pentru a permite Poloniei, Bulgariei, Ungariei, României și Slovaciei să interzică vânzările interne de grâu, porumb, rapiță și semințe de floarea-soarelui ucrainene, permițând în același timp tranzitul acestor încărcături pentru export în altă parte.
În timp ce restricția a expirat săptămâna trecută, Varșovia, Bratislava și Budapesta și-au anunțat interdicțiile privind cerealele ucrainene și au declarat că acționează în interesul economiilor lor și că măsura a fost menită să le protejeze fermierii, după ce s-au plâns surplusul de cereale ucrainene le amenință piețele interne.
Kachka a declarat, în acest sens, că interdicțiile sunt „ridicole”.
„Cred că Ungaria face aici o declarație politică prin care dorește să blocheze comerțul cu Ucraina și, de asemenea, să ignore complet Bruxelles-ul. Și de aceea cred că aceasta este o mișcare foarte îndrăzneață împotriva noastră, a amândurora, din partea Budapestei”, a spus acesta.