Lăcustele călătoare, aprobate de Comisia Europeană pentru consum

Comisia Europeană a aprobat vineri, 12 noiembrie, utilizarea lăcustei călătoare (Locusta migratoria) ca aliment nou pe piața europeană.

Lăcustele călătoare, aprobate de Comisia Europeană pentru consum


Comisia Europeană a aprobat vineri, 12 noiembrie, utilizarea lăcustei călătoare (Locusta migratoria) ca aliment nou pe piața europeană. Acesta va fi disponibil sub formă congelată, uscată sau de pulbere și este destinat să fie comercializat ca snack sau ca ingredient alimentar, în alte produse de consum, informează Parlamentul European.

Această autorizație vine după o analiză științifică riguroasă de către EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară), care a concluzionat că lăcusta călătoare este sigură pentru utilizarea propusă de compania aplicantă. Produsele ce conțin acest nou aliment vor fi etichetate pentru a oferi informații privind potențialele reacții alergice”, arată un comunicat al Comisiei Europene.
Această autorizație vine după un vot pozitiv al statelor membre UE, din septembrie, la care a fost depusă aplicația.
În mai multe studii, Organizația pentru Agricultură Alimentară a identificat insectele ca fiind o sursă de hrană extrem de nutritivă și sănătoasă, cu un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale.
Insectele, care sunt consumate zilnic de milioane de oameni de pe planetă, au fost identificate în cadrul Strategiei „Farm to Fork” ca o sursă alternativă de proteine ​​care ar putea facilita trecerea către un sistem alimentar sustenabil.