Liviu Dragnea va rămâne în continuare în spatele gratiilor

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins joi contestaţia lui Liviu Dragnea la decizia Judecătoriei Sectorului 5 prin care i-a fost refuzată eliberarea condiţionată, astfel că fostul lider PSD rămâne în detenţie.

Liviu Dragnea va rămâne în continuare în spatele gratiilor


Liviu Dragnea va rămâne în continuare în spatele gratiilor. Decizia a fost luată, joi, de judecătorii de la Tribunalul București și este defilnitivă. Anunțul vine la exact doi ani de când fostul lider al PSD a fost încercerat, după ce a primit o condamnare de trei ani și șase lunii de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman. Potrivit deciziei instanței, Liviu Dragnea poate formula o nouă cerere de eliberare condiționată peste trei luni.

Fostul lider al PSD va mai rămâne o vreme în detenție, după ce judecătorii de la Tribunalul București au decis să respigă solicitarea acestuia de eliberare condiționată. 
”Respinge contestația formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondată. Admite contestația formulată de PICCJ -DNA împotriva sențintei, pe care o desfășoară în parte, în sensul că propunerea sau cererea de liberare condiționată va putea fi reînnoită după 27.08.2021. Definitivă”, se arată în minuta instanței. 
Judecătorii de la Tribunalul București au menținut astfel decizia Judecătoriei Sectorului 5 care, în urmă cu câteva săptămâni, au stabilit că Liviu Dragnea nu poate fi eliberat condiționat deocamdată pentru că nu ar fi dat semne de îndreptare. Mai mult, el a fost și sancționat în perioada de detenție. Tot atunci, judecătorii de la Sectorul 5 au decis că Liviu Dragnea poate face o cerere similară după trei luni, decizie menținută, de asemenea, de Tribunalul București. Astfel, Liviu Dragnea poate solicita din nou eliberarea condiționată după data de 27 august.
Liviu Dragnea a executat, așadar, doi ani din condamnarea de trei ani și jumătate la închisoare cu executare. Conform prevederilor din Codul de procedură penală, fostul lider socal-democrat putea fi eliberaat condiționat după executarea efectivă a două treimi din pedeapsă. În plus, Liviu Dragnea a muncit în penitenciar și astfel a câștigat un număr considerabil de zile pentru eliberare.