Lumina, Costinești, Techirghiol, Medgidia, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Agigea și Ovidiu intră în carantină

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat intrarea în carantină,a șapte localități din județul Constanța. începând cu data de 21.11.2020, ora 20:00.

Lumina, Costinești, Techirghiol, Medgidia, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Agigea și Ovidiu intră în carantină


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat intrarea în carantină a șapte localități din județul Constanța.

Hotărârile au fost votate astăzi, în sistem electronic, în ultima ședință a CJSU. Astfel, pentru localitățile Agigea (7,28), Costinești (6,91), Lumina (6,36), Mihail Kogălniceanu (7,45), Medgidia (5,56), Techirghiol (6,98), Valu lui Traian (7,50), s-a propus intrarea în carantină începând cu data de 21.11.2020, ora 20:00.
Avizul a venit ca urmare a unor analize de risc trimise de DSP Constanța. Propunerile de carantinare vor fi votate în ședința de Comitet Județean pentru Situații de Urgență, care va fi convocată în cursul zilei de astăzi, în sistem electronic. 
Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situația o va cere.
„Este strict interzisă intrarea/ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene și comunale și forestiere. Circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, prevăzute în prezenta hotărâre, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţie de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.“, se arată în hotărâre.
În aceeași ședință a CJSU, votată prelungirea carantinării zonale în orașul Ovidiu, ca urmare a unei adrese formulate de DSP Constanța, prin care a fost propusă extinderea măsurii existente pe o perioadă de încă 14 zile. Propunerea a venit după constatarea că incidența cumulată a cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile se află la un nivel ridicat. 

Declarația pe proprie răspundere și modelul Adeverință de la angajator pot fi descărcate de aici!

Fișiere