Macron cere industriei militare să grăbească trecerea la economia de război

Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut companiilor din industria franceză de apărare să grăbească trecerea la modul de economie de război, pentru a răspunde mai repede nevoilor Ucrainei.

Macron cere industriei militare să grăbească trecerea la economia de război


Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut vineri companiilor din industria franceză de apărare să grăbească trecerea la "modul de economie de război", pentru a răspunde mai repede nevoilor Ucrainei în războiul cu Rusia, transmite France Presse.

"Vom continua să-i ajutăm pe ucraineni", pentru că "nu putem lăsa Rusia să creadă că poate câştiga (...) O victorie rusească ar fi sfârşitul securităţii europene", a spus Macron într-un discurs la baza navală Cherbourg.
Dar "pentru aceasta Franţa are nevoie de o industrie de apărare, o industrie în modul economie de război (...) cu o capacitate de producţie mai rapidă şi mai puternică", a indicat preşedintele francez.
El a evocat "anii de confort", care au permis industriei de apărare "să menţină un nivel foarte ridicat de calitate, foarte ridicat, dar scump, costisitor în fluxuri mici, cu puţină inovaţie". Or, "lumea actuală nu mai permite asta", a remarcat el, cerând creşterea producţiei de arme şi muniţii.
"Cer fiecărui director să fie total concentrat pe producţie şi aprovizionare. Niciodată nu mai trebuie să ne mulţumim cu termene de producţie întinse pe mai mulţi ani", a indicat liderul de la Elysee.