MAE: Nu s-au aflat români la bordul navei Davide B, atacată de pirați în vestul Africii

Ministerul de Externe a transmis că la bordul navei Davide B, capturată de bărbați înarmați în vestul Africii, nu s-au aflat cetățeni români.

MAE: Nu s-au aflat români la bordul navei Davide B, atacată de pirați în vestul Africii


Ministerul de Externe a transmis, vineri seară, că la bordul navei „Davide B”, capturată de bărbați înarmați în vestul Africii, nu s-au aflat cetățeni români.

În acest caz, ministrul Bogdan Aurescu a convocat o Celula de Criză interinstituțională pentru a verifica dacă se confirmă sau nu informațiile că printre cei 15 marinari răpiți se află și români. Informații primite pe mai multe canale au arătat că nu există cetățeni români printre victimele răpirii.
„Celula de Criză interinstituțională, convocată de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, a efectuat în regim de urgență o serie de demersuri complexe pe mai multe canale specifice, inclusiv diplomatice, pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor potențial implicate și întreprinderea acțiunilor necesare în astfel de cazuri. Conform datelor și informațiilor obținute, MAE precizează că la bordul navei menționate nu s-au aflat cetățeni români. Prin urmare, nu au existat cetățeni români victime ale unei acțiuni de răpire de persoane”, a transmis Ministerul de Externe, printr-un comunicat.