Maia Sandu: Rusia e vinovată pentru conflictul din Transnistria

Maia Sandu a spus într-un interviu că cei care lansează tot mai des alerte cu bombă știu cum să își ascundă identitatea, așadar cazurile rămân un mister.

Maia Sandu: Rusia e vinovată pentru conflictul din Transnistria


Alertele tot mai dese cu bombă din Republica Moldova, le dau bătăi de cap autorităților de peste Prut. Maia Sandu a spus într-un interviu că cei care le lansează știu cum să își ascundă identitatea, așadar cazurile rămân un mister.

„E un efort care încearcă să sperie oamenii, să destabilizeze. Evident că am discutat cu instituțiile statului care sunt responsabile pentru a investiga și a identifica răufăcătorii. Nu e atât de simplu, sunt mesaje transmise ascuns din afara țării, marea majoritate, sunt și cazuri din țară, asta e mai ușor de depistat. Se lucrează, dar nu este atât de simplu pentru că cei care fac acest lucru știu cum să își ascundă identitatea”, a declarat președintele Maia Sandu.
Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, numărul alarmelor false cu bombe a crescut în ultimele 3 luni ale acestui an, doar de la începutul lunii iulie fiind înregistrate 126 apeluri, scrie B1TV.