Stoltenberg: Vom susține Ucraina cât va fi necesar. Am oferit Ucrainei generatoare, combustibil

NATO nu este parte a războiului, dar va continua să sprijine Ucraina atât timp cât este necesar, a declarat marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Stoltenberg: Vom susține Ucraina cât va fi necesar. Am oferit Ucrainei generatoare, combustibil
Foto: nato.int


NATO nu este parte a războiului, dar va continua să sprijine Ucraina atât timp cât este necesar, a declarat marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la finalul primei zile a reuniunii miniştrilor de externe din ţările aliate, desfăşurată la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

"Miniştrii de externe din NATO tocmai au încheiat discuţii substanţiale despre războiul de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei şi despre sprijinul nostru pentru Ucraina. Forţele armate ucrainene au făcut progrese semnificative, eliberând teritorii şi respingând forţele ruse. În acelaşi timp, părţi întinse din Ucraina rămân ocupate. (...) Preşedintele (rus Vladimir) Putin foloseşte iarna ca pe o armă pentru a-i forţa pe ucraineni să îngheţe. El încearcă să spargă voinţa curajosului popor ucrainean. Dar întâlnirea noastră de astăzi de la Bucureşti trimite un mesaj puternic privind unitatea NATO şi sprijinul durabil pentru Ucraina", a spus Jens Stoltenberg.
Oficialul aliat a adăugat că statele NATO vor suplimenta pachetul de asistenţă pentru Ucraina, inclusiv sprijin non-letal format din combustibili şi generatoare electrice care vor ajuta ucrainenii să depăşească consecinţele loviturilor de rachete ruseşti asupra infrastructurii esenţiale din Ucraina.