Guvernul a aprobat fondurile pentru programul Rabla pentru becuri

Cetăţenii vor primi un voucher pentru înlocuirea becurilor convenţionale din locuinţă cu becuri cu LED noi, mai performante din punct de vedere energetic.

Guvernul a aprobat fondurile pentru programul Rabla pentru becuri


Guvernul a aprobat bugetul rectificat al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, care include, între altele, şi programul 'Rabla pentru becuri' potrivit căruia cetăţenii vor primi un voucher pentru înlocuirea becurilor convenţionale din locuinţă cu becuri cu LED noi, mai performante din punct de vedere energetic, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

"Guvernul a aprobat, prin hotărâre, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, rectificat. De mare interes pentru cetăţeni probabil va fi programul privind creşterea eficienţei energetice, de înlocuire a becurilor convenţionale uzate cu becuri LED, în valoare de 400 milioane lei, aşa-numitul program 'Rabla pentru becuri', potrivit căruia cetăţenii români vor primi un voucher pentru înlocuirea becurilor convenţionale din locuinţă cu becuri cu LED noi, mai performante din punct de vedere energetic. Scopul principal al programului vizează reducerea consumului de energie şi a emisiilor de gaze cu efect de seră în locuinţe pentru utilizatorii casnici", a declarat Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
El a precizat că, în privinţa comunităţilor, sunt alte 500 de milioane de lei, reprezentând credite de angajament, care vor finanţa programul privind iluminatul public stradal, mai exact lămpi cu LED.
"Prin Administraţia Fondului pentru Mediu, vor fi derulate două noi programe de finanţare prevăzute în cadrul PNRR, respectiv programul 'Prima conectare', dedicat sprijinirii conectării populaţiei cu venituri mici la reţele de alimentare cu apă şi canalizare şi programul de finanţare a instalaţiilor de reciclare a deşeurilor, care vizează construirea de astfel de instalaţii pentru a atinge obiectivele de reciclare din pachetul de economie circulară", a completat Cărbunaru.