Marinari români răpiţi de piraţi de la bordul unei nave în Golful Guineea

Cincisprezece marinari au fost răpiţi de piraţi de la bordul navei Davide B, în Golful Guineea, printre care se află și cetăţeni români

Marinari români răpiţi de piraţi de la bordul unei nave în Golful Guineea


Cincisprezece marinari au fost răpiţi de piraţi de la bordul navei "Davide B" - pavilion Malta, în Golful Guineea, aceştia făcând parte dintr-un echipaj format din 21 de persoane, printre care şi cetăţeni români, a declarat, vineri, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu.

Potrivit reprezentantului SLN, echipajul navei este format din marinari români, filipinezi şi ucraineni şi nu se ştie deocamdată din ce ţară sunt navigatorii răpiţi.
"Până în prezent nu a fost formulată de către piraţi nicio cerere de răscumpărare", a spus Mihălcioiu.
Ministerul Afacerilor Externe a făcut o serie de precizări după ce presa internațională a relatat despre răpirea a 15 marinari, printre care s-ar afla și români, în largul coastelor statului Benin. Astfel, MAE a anunțat că din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu „a fost deja convocată Celula de criză interinstituțională în vederea inițierii demersurilor necesare pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor răpite și întreprinderea acțiunilor specifice în astfel de cazuri”.
„Cu privire la informațiile de astăzi din mass-media internaționale privind un incident produs la data de 11 martie 2021, în largul coastelor statului Benin, în care a fost implicată nava «Davide B» și care s-ar fi soldat cu răpirea mai multor navigatori, în contextul în care în componența echipajului sunt și cetățeni români, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:
Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, a fost deja convocată Celula de criză interinstituțională în vederea inițierii demersurilor necesare pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor răpite și întreprinderea acțiunilor specifice în astfel de cazuri.
Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dat fiind caracterul specific și sensibil al acestuia”, se arată în comunicatul MAE. (Sursa foto: vesselfinder.com)