Medicul Cătălin Denciu, reconfirmat cu COVID-19 înainte de plecarea în Belgia

Medicul erou de la SJU Neamț, Cătălin Denciu, a fost confirmat cu COVID-19, la testul făcut chiar înainte de plecarea în Belgia.

Medicul Cătălin Denciu, reconfirmat cu COVID-19 înainte de plecarea în Belgia


Medicul erou de la Piatra Neamț Cătălin Denciu, cel care a fost transportat cu arsuri grave în Belgia, a fost confirmat cu COVID-19 înainte de decolarea din țară.

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cel care a dezvăluit că doctorul a primit testul pozitiv la Spitalul Floreasca, cu o seară  înainte de ziua plecării la Bruxelles.
La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv. El suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut și un IgG de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecție cu SARS-CoV-2, să o avem și ca răspuns zilele următoare”, a dezvăluit ministrul la DIGI24.
Noi am avut evaluarea făcută chiar atunci seara pentru el ca pacient cu arsuri. Locuri erau la Iași, la București, Floreasca și Bagdasar-Arsenie, și la Timișoara. Dar reevaluarea la Floreasca, dimineața când am ajuns aici, ne-a relevat arsuri pe 75% din suprafața corporală de gradul 2, A2, B și 3 și suspiciunea de arsuri pe căile aeriene superioare. Și atunci complexitatea acestui caz ne-a făcute să decidem transferul în străinătate, în Belgia”, a mai spus Ministrul Sănătății.
În cazul de față vorbim de o reinfectare, dat fiind faptul că medicul Denciu s-a confruntat cu noul coronavirus și în prima perioadă a pandemiei, din luna aprilie.
Medicul anestezist Ionel Cătălin Denciu se află în continuare în stare gravă. În prezent este internat la un spital din Belgia acolo unde au fost înterprinse toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav. 
Soția medicului a vorbit despre starea acestuia de sănătate
Alina Denciu, soția medicului-erou Cătălin Denciu, a declarat pentru Gândul că a început deja tratamentul dar nu știe prea multe despre starea soțului ei.
Este deja tratat, dar nu știu mai multe, adică evoluția este foarte, foarte lungă, cu foarte multe semne de întrebare și primele zile sunt oricum critice. Așa că poate când o să am o oază de speranță voi avea mai multă putere să dau declarații. Să vă rugați pentru el, să-i transmiteți putere, ceea ce încerc și eu să fac”, a declarat Alina Denciu.