Secţia Clinică Obstetrică Ginecologie I a Spitalului Judeţean Constanţa își redeschide porțile

Secţia Clinică Obstetrică Ginecologie I a Spitalului Judeţean Constanţa s-a redeschis, marţi, după circa şase ani în care a fost închisă pentru reabilitare, activitatea medicală fiind relocată.

Secţia Clinică Obstetrică Ginecologie I a Spitalului Judeţean Constanţa își redeschide porțile


Lucrările de modernizare, întrerupte în 2016, au fost continuate în toamna anului trecut, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 4,5 milioane de lei, fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa.

"Iată că într-un timp relativ scurt, cu eforturi comune şi multă muncă în echipă, lucrările de modernizare ale Secţiei Obstetrică Ginecologie au ajuns la final. Vă reamintesc că lucrările la această secţie au început în anul 2016, dar la scurt timp, au fost întrerupte, după verificările efectuate de Curtea de Conturi. Reabilitarea secţiei a reînceput în septembrie 2021, iar astăzi, după ani de zile în care Ginecologia a fost închisă şi mutată într-o altă zonă, au fost finalizate lucrările cu tot ce prevedea proiectul. Aşadar, avem o secţie reabilitată şi modernizată complet, la standarde europene", a declarat preşedintele CJ Constanţa, Mihai Lupu.
Secţia Clinică Obstetrică Ginecologie 1 se află la etajul 7 al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) "Sf. Apostol Andrei" Constanţa, ocupă aproximativ 1.700 metri pătraţi şi are în componenţă 45 de paturi, distribuite în saloane cu două până la cinci locuri.
Potrivit lui Mihai Lupu, CJ Constanţa intenţionează construirea unui nou spital judeţean.
"Nu ne vom opri aici cu investiţiile în zona de sănătate. Sperăm ca în cel mai scurt timp să se elaboreze hotărârea de Guvern, care să permită transferul terenului aferent construirii unui nou spital judeţean. Atenţia noastră se concentrează pe identificarea surselor de finanţare şi atragerea reprezentanţilor mediului de afaceri, dispuşi să investească în acest obiectiv vital pentru această regiune", a mai afirmat preşedintele CJ Constanţa.
Valoarea totală a proiectului "Lucrări de modernizare Clinica Obstetrică Ginecologie - etaj 7" a fost de 4.496.489,12 lei, banii provenind atât de la bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii (3.386.381,10 lei), cât şi de la bugetul judeţean (1.110.108,02 lei).