Noi condiții pentru nunți și botezuri. Creşte gradul de ocupare pentru hotelurile de pe litoral

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi, noile măsuri de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iunie. Acestea vizează organizarea evenimentelor publice și private, funcționarea hotelurilor de pe litoral.

Noi condiții pentru nunți și botezuri. Creşte gradul de ocupare pentru hotelurile de pe litoral


Premierul Florin Cîţu a anunţat joi, după şedinţa de Guvern, creşterea la 1.000 a numărului de participanţi la evenimentele în aer liber, cu condiţia să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau cu test COVID. De asemenea, vor fi noi condiţii pentru evenimentele private.

De asemenea, vor fi noi condiţii pentru evenimentele private, creşte gradul de ocupare în hotelurile de pe litoral, se deschid spaţiile de joacă şi va fi permis accesul la piscine, cu limitarea numărului de persoane. Au fost anunţate şi condiţiile pentru desfăşurarea festivităţilor de absolvire. Obligativitate apurtării măştii va fie leiminată în birourile ăn care sunt cel mult 5 persoane, toate vaccinate.
"Am crescut numărul participanților la activitățile culturale, artistice, de divertisment în spații deschise de la 500 la 1000 de persoane. Pot participa cei care s-au vaccinat, care s-au testat sau au trecut prin boală. S-a mărit la 8 numărul persoanelor care pot circula în grup.
S-a aprobat desfășurarea evenimetelor private, nunți, botezi cu 50 de persoane în spații închise și 70 în spații deschise. Numărul persoanelor poate fi mai mare doar dacă toate sunt vaccinate toate. Activităție sportive se pot desfășura atât la interior, cât și la exterior cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiului. Peste această limită e permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate sau se vaccinează înainte. Deci vor fi la evenimente sportive centre de vaccinare.
A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități de instruire în spații închise de la 50% la 70%. Capacitatea poate fi ocupată 100% dacă participă doar persoanele vaccinate. Se permite desfășurarea conferințelor cu cel mult 100 de persoane. Capacitatea spațiului poate fi ocupată 100% doar dacă vin doar persoane vaccinate.
S-au redeschis locurile de joacă în spațiile închise cu participarea publicului până la 50%, cu condiția ca însoțitorii copiilor să fie vaccinați sau să fi trecut prin boală. A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități în sălile de sport și fitness de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. Numărul poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați
S-au redeschis piscinele interioare cu participarea publicului până la 70% din capacitate.
A fost crescut gradul de ocupare a meselor din restaurantele din interior de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați.
A fost crescut gradul de ocupare a spațiilor de cazare de la 70% la 85% pentru unitățile de cazare de pe litoral. S-au redeschis barurile, cluburile, discotecile, sălile de jocuri în intervalul 05.00 - 24.00, cu participarea publicului până la capacitatea de 50% a spațiului. Excepția de la purtarea măștii în spații închise pentru cei vaccinați, dacă nu sunt mai mult de 5 persoane", a declarat Florin Cîţu.