Noi măsuri sociale pentru români: 700 de lei pentru pensionari, amânarea ratelor și bani mai mulți pentru bugetari

Guvernul a anunțat luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice printre care și sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei și amânarea ratelor la bănci.

Noi măsuri sociale pentru români: 700 de lei pentru pensionari, amânarea ratelor și bani mai mulți pentru bugetari


Guvernul a anunțat luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, printre care și sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei și amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor din ultima perioadă.

Coaliţia de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice "Sprijin pentru România", în valoare de 1,1 miliarde euro.
Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Guvernului, este vorba despre:
* amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă
* acordarea unui sfert din diferenţa de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariaţi din sistemul public
* acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.
Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie, precizează sursa citată.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală şi respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
- diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile, asistenţa socială;
- suspendarea angajărilor la stat;
- creşterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
- accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei.