Conturile Revolut nu mai pot fi poprite

Judecătorii au decis că nu pot fi poprite conturile Revolut și nu mai pot fi blocați banii, în lipsa existenței raporturilor juridice directe între Libra Internet Bank și clienții Revolut.

Conturile Revolut nu mai pot fi poprite


Avocaţii Libra Bank, unde sunt înregistrate conturile Revolut au reușit să convingă magistrații că, în lipsa existenţei raporturilor juridice directe între Libra Internet Bank şi clienţii Revolut, banca nu poate fi considerată terţ poprit în raport cu aceştia şi astfel, conturile deschise nu pot fi poprite.

„Soluţia obţinută, prin care se tranşează în mod corect această chestiune, fiind sancţionată depăşirea cadrului legal în care intervine poprirea, marchează revenirea la normalitate şi asigură pe viitor securitatea şi previzibilitatea activităţii bancare în relaţia cu clienţii”, a transmis casa de avocatură Suciu-Popa, reprezentanţii legali ai Libra Bank în această speţă.
La sfârșitul anului 2021, o companie de executări silite a chemat în instanță civilă Libra Bank, solicitând instituirea popririi pe conturile a doi clienți asupra cărora Banca Comercială Română avea decizii definitive de executare silită.
Anterior, demersurile în care se încerca poprirea unor conturi Revolut depozitate la Libra, au fost respinse în instanță, după ce banca a argumentat că nu poate da curs cererilor de poprire pe conturile clienților Revolut pentru că nu aceștia sunt titularii conturilor ci compania britanică.