Orban: Deocamdată, ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului. Starea de urgența va reveni

Ludovic Orban a declarat că Guvernul nu vrea să ajungă la noi măsuri restrictive și nici la starea de urgență. Totul depinde de numărul persoanelor care respectă măsurile de protecție impuse

Orban: Deocamdată, ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului. Starea de urgența va reveni


După vizita făcută la Șantierul Naval din Constanța, premierul Ludovic Orban a susținut o declarație de presă legată de situația coronavirus în România. Acesta a spus dacă starea de urgența va reveni. 

Ludovic Orban a declarat că Guvernul pe care îl conduce nu vrea să ajungă la noi măsuri restrictive și nici la starea de urgență. Acesta a mai declarat că totul depinde de numărul persoanelor care respectă măsurile de protecție impuse.
„Riscul cel mai mare de transmitere a virusului este în spaţii închise. În aer liber există riscul numai dacă e contact la o distanţă mică, timp de 15 minute şi aruncarea cu lichide de contact. Impunerea portului măştii peste tot în aer liber e foarte dificilă, cu atât mai mult cu cât suntem vara. Ce ar fi fost dacă impuneam ca toţi cei care merg la plajă să stea cu masca, să intre în apă cu mască? Haideţi că sunt nişte limite. Purtatul măştii, în cazul în care ambele persoane poartă mască, probabilitatea de transmitere a virusului e aproape egală cu zero”, a declarat Ludovic Orban joi la Constanţa.
Acesta a comentat şi cu privire la măsurile pentru limitarea răspândirii COVID şi a precizat că nu vrea să se ajungă la noi restricţii sau vreo măsură care să afecteze viaţa oamenilor şi care să aibă efecte negative asupra economiei.
„Deocamdată, ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului. Nu vrem să ajungem la noi restricţii, nu vrem să luăm nicio măsură care să afecteze viaţa oamenilor şi care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creşterea numărului de români care să respecte regulile de protecţie sanitară”, a conchis Orban. 
Premierul a vorbit și despre alegerile locale despre care a adăugat că acestea nu vor fi amânate. Ludovic Orban a mai spus că există modalități online pentru campaniile electorale.
„Încă nu se pune problema să amânăm alegerile. Se poate face o campanie electorală online sau cu distanțare socială, nu avem motiv să amânăm alegerile. Deocamdată, la acest număr de cazuri noi, nu se pune problema să amânăm alegerile locale”, a declarat Orban.