Povestea continuă și în acest an: Festivalul Drumeții Montane

Festivalul Drumeții Montane se va desfășura în perioada 01-03 august 2014 la Complexul Turistic "Cheile Butii" din Masivul Retezat

Povestea continuă și în acest an: Festivalul Drumeții Montane


Festivalul Drumeţii Montane se va desfăşura în perioada 01-03 august 2014 la Complexul Turistic "Cheile Butii", din Masivul Retezat.

Asociaţia Drumeţii Montane & Jnepenii, organizatorii evenimentului au ales pentru cea de-a treia ediţie a concursului un traseu ce străbate ţinutul legendelor, unde zmeii înaripaţi răpeau domniţe suave, iar flăcăii viteji îi învingeau în luptă dreaptă, un tărâm în care haiducii se întâlneau pe marginea lacului Bucura şi ascundeau comorile în apele acestuia, un loc ce a fost cândva insula dinozaurilor pitici.
Fiecare ediţie a Festivalului Drumeţii Montane a fost pentru organizatori o provocare, o încercare răsplătită de numărul tot mai mare al concurenţilor sosiţi din toată ţara, ce au plecat cu zâmbetul pe buze şi cu dorinţa de a reveni.
În acest an vom scrie împreună o fila în legendele Retezatului, fiecare dintre noi fiind protagoniştii acesteia: organizatorii s-au erijat în Flăcăii Viteji, categoriile Open şi Family au primit roluri de Haiduci, Domniţele Suave vor fi fetele înscrise în categoria dedicată, cei mai sportivi dintre noi, Elite şi Veteranii vor interpreta rolurile Zmeilor Înaripaţi, iar categoriile Copii şi Juniori vor deveni Dinozaurii Pitici.
Concurenţii vor forma echipe de câte 3 persoane şi vor participa la activiati precum: un program de înviorare, o drumeţie montană, escalada, cunoştinţe turistice, proba culturală şi alte probe surpriză.
Dimineaţa de sâmbătă va începe cu un programul de înviorare ce-ţi pune sângele în mişcare şi te ajută să parcurgi drumeţia în cel mai scurt timp!
În cadrul probei de RAID MONTAN echipele vor străbate un traseu turistic, şi vor urca la 2014 m pe Vârful Piatra Iorgovanului.
Proba de escalada va fi o probă de îndemânare în executarea nodurilor de bază în alpinism, iar orientarea se va realiza pe o hartă specială, unde participanţii vor utiliza harta şi busolă.
Cunoştinţe Turstice este o probă în care echipele vor răspunde la 20 de întrebări grila, ce se regăsesc pe site-ul festivalului www.festival.drumetiimontane.ro.
Seara se va încheia cu un program cultural, ce va cuprinde cântece, poezie şi scenete umoristice.
Pentru a participa la activităţile din cadrul Festivalului Drumeţii Montane din acest an, cei sosiţi trebuie să aibă un echipament minim obligatoriu: individual: încălţăminte cu talpă aderentă, lanterna, fluier şi pelerina de ploaie, iar cei pe echipă: aparat foto/telefon cu camera, busola, trusa sanitară, bidon pentru apă, rucsac şi sursa de foc.
Probele se vor desfăşura în conformitate cu regulamentul Competiţiei Naţionale de Turism Sportiv „ŞTAFETA MUNŢILOR".
La festival poate participa orice persoană, indiferent dacă doreşte să participe la activităţi sau, pur şi simplu, să petreacă un weekend în natură.
Activităţile organizate în cadrul acestui festival sunt gratuite.
Participând la activităţi veţi obţine puncte iar la final cei mai meritoşi dintre concurenţi vor fi premiaţi cu premii substanţiale oferite de către susţinătorii festivalului: Ch-Center Hosting, Dwyn.ro , Lew.ro, Doppelherz, VitalisGroup.ro, AuroMedia, Biroul de Avocatură Cuculis şi Asociaţii, MobilaDalin, Touch Antibacterial, Belkin Internaţional Inc, Craimont, IBU Publishing, Piticlic, O & R Bacău, Mozartinno, ListaFirme.ro, Elmo-Print, MagazinulArtistilor.ro, A-Z Cursuri, Hotel Peşteră, CEDES Cercetare Dezvoltare.
Parteneri Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Music Channel România, Complexul Turistic Cheile Butii, Parcul Naţional Retezat, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva.
Mai multe informaţii despre festival puteţi afla accesând: www.festival.drumetiimontane.ro