Programarea pentru vaccinare în etapa a II-a începe din 15 ianuarie. Cum se face programarea?

Valeriu Gheorghiță a făcut mai multe precizări referitoare la modalitatea de înscriere la vaccinare pentru persoanele care intră în etapa a II-a.

Programarea pentru vaccinare în etapa a II-a începe din 15 ianuarie. Cum se face programarea?


Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a făcut mai multe precizări referitoare la modalitatea de înscriere la vaccinare pentru persoanele care intră în etapa a II-a.

El a anunțat și un număr unic la nivel național în acest sens, 021.414.44.25, urmând ca apelurile efectuate la acest număr să fie preluate în cele 42 de call center-uri distribuite la nivelul fiecărui județ.
"Platforma online va fi gata pe 15 ianuarie. De la ora 15:00 se va putea face programarea pentru etapa a doua. Modalitatea de programare se poate face prin medicul de familie, indvidual sau prin call center. O altă modalittea prin direcția de asistență socială din primării sau prin aparținători car epot înscrie până la maxim 10 persoane
Pentru cei cu boli cronice, programarea se face prin medicul de familie. Dacă nu are medic de familie se poate face prin call center, sau pe pagina web. Pentru persoanele care deservesc activitățile esențiale programarea se face prin angajator", a anunţat dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare în România.
Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa online pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro, acolo unde trebuie configurat un utilizator, fie prin intermediul medicului de familie sau prin aparținători.
Programări în vederea vaccinării se pot face și prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.
Cine se poate vaccina în etapa a doua
"Informăm opinia publică asupra faptului că în etapa a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România este inclusă populația la risc, reprezentată de:
- Adulți cu vârsta peste 65 de ani;
- Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.
În conformitate cu dovezile științifice actuale, în categoria ,,boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune.
Imunodepresii severe: pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA", se arată într-un comunicat de pe site-ul oficial al campaniei de vaccinare.