Ramzan Kadîrov rămâne loial lui Putin: Susţin fiecare cuvânt al lui Vladimir Putin

Liderul cecen Ramzan Kadârov a anunţat desfăşurarea de trupe pentru a sprijini Kremlinul împotriva revoltei armate a grupului de mercenari Wagner, transmite DPA.

Ramzan Kadîrov rămâne loial lui Putin: Susţin fiecare cuvânt al lui Vladimir Putin


Liderul cecen Ramzan Kadârov a anunţat desfăşurarea de trupe pentru a sprijini Kremlinul împotriva revoltei armate a grupului de mercenari Wagner, transmite DPA. Kadîrov spune că Prigojin a înjunghiat Rusia pe la spate şi că a trimis soldaţi ceceni să lupte împotriva Grupului Wagner.
"Luptători din cadrul Ministerului Apărării şi al Gărzii Naţionale din Republica Cecenă au plecat deja spre zonele tensionate. Vom face totul pentru a păstra unitatea Rusiei şi pentru a-i proteja statalitatea", a scris Kadârov sâmbătă pe Telegram.
Preşedintele rus Vladimir Putin a vorbit anterior despre o revoltă armată la televiziunea de stat şi a anunţat că îi va pedepsi pe organizatori.
"Susţin fiecare cuvânt al lui Vladimir Vladimirovici Putin", a reacţionat Kadârov. Disputele personale nu ar trebui să fie rezolvate în timp de război, a justificat şeful republicii din Caucazul de Nord, cunoscut pentru stilul său brutal de conducere.
La fel ca mercenarii Wagner până de curând, luptătorii ceceni sunt desfăşuraţi alături de armata regulată rusă în războiul împotriva Ucrainei.