Joe Biden: Victoria este clară! Am câștigat cele mai multe voturi din istoria scrutinului prezidențial

Joe Biden a susținut, în această seară, o declarație de presă în care a anunțat că are suficiente voturi pentru a fi sigur că este viitorul președinte al SUA

Joe Biden: Victoria este clară! Am câștigat cele mai multe voturi din istoria scrutinului prezidențial


Joe Biden a susținut, în această seară, o declarație de presă în care a anunțat că are suficiente voturi pentru a fi sigur că este viitorul președinte al SUA.

Este clar că am câștigat în suficiente state pentru a câștiga președinția. Nu am venit pentru a spune că am câștigat. Am câștigat în Wisconsin cu 20.000 de voturi, în Michigan am câștigat cu 35.000 de voturi și crește. În Pennsylvania am câștigat cele mai multe voturi prin corespondență. Am câștigat cele mai multe voturi din istoria scrutinului prezidențial. 
Senatorul Harris şi cu mine suntem pe punctul de câştiga mai multe voturi decât a primit cineva vreodată în istorie.Doar trei campanii au învins preşedintele în funcţie şi a fost o campanie lungă, dar a fost o perioadă dificilă pentru ţara noastră. 
Am făcut campanie ca un candidat democrat, dar voi conduce ca un american. Fiecare vot trebuie să fie numărat. Nimeni nu ne va lua democrația, nici acum, nici niciodată.
Voi munci la fel de greu pentru cei care nu au votat pentru mine, ca pentru cei care nu m-au votat. America a ajuns prea departe, a luptat prea multe vătălii pentru a lăsa acest lucru să se ntâmple. Noi, oamenii, nu ne vom preda. Sunt încrezător că nu va fi doar victoria noastră, ci o victorie pentru America şi nu vor fi state albastre sau state roşii cu Statele Unite ale Americii”, a afirmat Joe Biden, care conduce în rezultatele din colegii.
Alegerile prezidențiale din SUA s-au încheiat după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a americanilor. Ca să ajungă la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul.
Potrivit proiecțiilor CNN, Joe Biden a câștigat statul Michigan, ceea ce i-ar aduce 16 voturi electorale și ar acumula 253, apropiindu-se și mai mult de cele 270 necesare pentru a câștiga. 
Echipa de campanie a lui Donald Trump se va adresa Curții Supreme pentru a interveni în cazul unei decizii a instanței supreme din statul Pennsylvania cu privire la numărarea voturilor după ziua alegerilor, relatează CNN.