Regata SCF Black Sea Tall Ships se va organiza și anul viitor

Anul viitor, regata va fi organizată într-o formulă extinsă a precizat preşedintele Navigator Yacht Club, Gabriel Comănescu

Regata SCF Black Sea Tall Ships se va organiza și anul viitor


Regata Marilor Velierele organizată pentru prima dată în Marea Neagră s-a încheiat noaptea trecută cu un spectaculos foc de artificii care a luminat cerul Constanţei.

Cele 13 veliere (dintre care 9 de clasa A) Sedov (Rusia), Sea Adventure (Bulgaria), Running on Waves (Malta), Royal Helena (Bulgaria), Nadezhda (Rusia), bricul Mircea (România), Kaliakra (Bulgaria), Johanna Lucretia (Marea Britanie), Bodrum (Turcia), Atyla (Spania), goeleta Adornate (România), Mir (Rusia) şi Akela (Rusia), participante la regată şi-ai luat în acestă după amiază rămas bun printr-o paradă de-a lungul ţărmului mării, cu pânzele deschise. Reprezentanţii Sail Training Internaţional din Marea Britanie, coordonatori ai regatei, au recunoscut că escala în portul Constanţa, ultimul punct de pe traseul Varna, Soci, Novorosiisk, a fost „excelent” organizată.
La sfârșitul celor patru zile de evenimente nautice prilejuite de sosirea la finiș a velierelor mari, participante la competiția SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 și rămase în cursă, am o mare satisfacție pentru tot cea ce am realizat și am putut să ofer României și Constanței, pe care am văzut-o, în sfârșit frumoasă, și astfel, în numele Navigator Yacht Club, promotorul și organizatorul acestui eveniment fără precedent, nea asigurat că v-a aduce Regata Mării Negre la Constanţa şi în 2015. „Am văzut cu această ocazie o altă faţă a Constanţei, un oraş frumos, un oraş în care parcă a răsărit lumina” a încheiat Gabriel Comănescu.

Peste 300 de persoane au fost implicate în organizarea regatei din portul Constanţa, între care voluntari Navigator Yacht Club România, Administraţia Portului Constanţa, voluntari Vega. În acest fel, atât cei peste 1000 de membri din peste 20 de naţionalităţi ai echiajelor ambarcaţiunilor cu pânze, cât şi cei peste 115.000 de vizitatori să se poată bucura de evenimentele organizate în port şi în oraş. Prin amploarea sa, Regata Mării Negre este considerată astfel cel mai mare eveniment organizat în ultimii 25 de ani la Constanţa. Bugetul alocat de Navigator Yacht Club organizării, în Portul Constanța, a etapei finale a SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014, a fost de aproximativ o jumătate de milion de euro, banii obținuți din contribuții ale sponsorilor, fiind folosiți pentru achitarea taxei de participare, concerte, amenajare spații, logistică, materiale promoționale și promovarea evenimentului.
Regata SCF Black Sea Tall Ships — 2014, eveniment important în calendarul competițional de profil are ca partener, în România, Yacht Club Navigator, sub egida Sail Training International, în parteneriat cu Academia Navală Mircea cel Bătrân, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și Primăria Constanța.
Anul viitor, regata va fi organizată într-o formulă extinsă, a precizat preşedintele Navigator Yacht Club, Gabriel Comănescu. Acesta a mai spus că, în viitor, speră la o colaborare cu Ucraina şi Georgia.