ȘOCANT. Copil trântit la pământ de tatăl altui copil. Băiatul se află în stare gravă

Un băiat de 13 ani a fost trântit la pământ fără milă de un tătic supărat, într-un părculeţ din Hunedoara. Băiatul se află în stare gravă, spun medicii.

ȘOCANT. Copil trântit la pământ de tatăl altui copil.  Băiatul se află în stare gravă
Foto: Facebook


Un băiat de 13 ani a fost agresat de tatăl unui alt copil și a ajuns la spital. Ulterior, bărbatul și-a lovit și propriul copil. Incidentul a avut loc într-un parc din Hunedoara. Bărbatul care l-a trântit este unchiul său.

UPDATE: Adolescentul care a fost aruncat la pământ fără milă de un tătic supărat, într-un părculeţ din municipiul Hunedoara, se află în stare gravă, spun medicii. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva spun că au reuşit să-l stabilizeze.
Din investigațiile medicale a reieșit că băiatul de 13 ani a suferit o fractură la cap, cu pierdere de conştienţă. Potrivit surselor agerpres, băiatul este stabil şi se află internat la Chirurgie Pediatrică, însă există riscul ca starea lui să se agreveze și să fie transferat la secţia de Neurochirurgie.
"Copilul are o fractură la osul occipital. Este un traumatism cranian grav, de luat în seamă, cu pierdere de conştienţă şi cu amnezie retrogradă", a declarat luni, directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron, pentru sursa citată.
Scene şocante au avut loc, duminică, într-un parc de joacă. Un bărbat a fost filmat în timp ce a agresat doi copii, unul dintre ei fiind chiar fiul său. Imediat, la fața locului s-a deplasat o echipă de ordine publică, dar şi ambulanţa. Părintele violent a fost reţinut şi va fi propus pentru arest preventiv.
Duminică, în jurul orei 15.50, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată pe numărul unic de urgență 112, despre faptul că un copil a fost trântit la pământ de un părinte în zona unui parc, situat pe raza municipiului.
Potrivit organelor de poliţie, în timp ce se aflau lângă un leagăn, doi copii s-au certat, iar la scurt timp tatăl unuia dintre ei, Alexandru Cobzar, în vârstă de 29 de ani, l-a luat pe celălalt minor, l-a ridicat, după care l-a trântit la pământ. Băiatul a fost preluat de un echipaj al ambulanței și transportat la spitalul municipal Deva, pentru îngrijiri medicale.
Fiul bărbatului de 29 de ani, un minor de 7 ani, a fost şi el lovit. 
Celălalt minor (cel trântit la pământ) are 13 ani şi a rămas internat, pentru investigaţii mai amănunţite (se pare că starea lui este bună). Minorul de 13 se pare ca se afla în parc neînsoţit. Autorul nu figurează cu antecedente penale şi a fost reţinut pentru 24 de ore”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.
În imaginile surprinse cu un telefon mobil se poate vedea cum bărbatul se îndreaptă furios către un copil de doar câțiva ani care se dădea pe un leagăn, îl înjură, strigându-i „Vino aici, f… morții mă-tii” și îl ridică, strângându-l cu mâinile de gât până deasupra capului, apoi îl trântește cu putere pe caldarâm.
S-au extins cercetările şi cu privire la comiterea infracţiunii de tulburarea liniştii şi ordinii publice (fapta fiind comisă în loc public). „Din cercetări rezultă că minorul de 13 ani trântit la pământ este nepot al tânărului agresor (fiul surorii soţiei sale)”, a completat reprezentantul IPJ Hunedoara, potrivit Zhd.ro.
Agresorul a fost reţinut de poliţie şi s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de loviri sau alte violențe.
Duminică, în jurul orei 15.50, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată pe numărul unic de urgență 112, despre faptul că un copil a fost trântit la pământ de un părinte în zona unui parc, situat pe raza municipiului Hunedoara.
Imediat la fața locului s-a deplasat o echipă de ordine publică care a stabilit faptul că în jurul orei 15:35 în timp ce se aflau lângă un leagăn doi minori s-au certat, iar la scurt timp tatăl unuia dintre ei l-a luat pe celălalt minor l-a ridicat, după care l-a trântit la pământ.
Minorul a fost preluat de un echipaj al ambulanței și transportat la spitalul municipal Deva, pentru îngrijiri medicale. În urma cercetărilor, a fost identificat prezumtivul autor al faptei, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Hunedoara care a declarat că în momentul în care a auzit că fiul său s-a certat cu un alt copil, în spatele blocului, s-a adus la acesta și într-un moment de furie l-a trântit la pământ, după care a plecat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de loviri sau alte violențe si violenta în familie, iar persoana bănuită a fost condusă la sediul Poliției, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.