Stoltenberg: Nu-l putem lăsa pe Putin să câștige. Trebuie să fim pregătiți pentru noi atacuri în continuare

Miniştrii de externe ai NATO vor căuta modalităţi pentru a sprijini pe mai departe Ucraina, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a menţionat că Putin, nu poate fi lăsat să câştige.

Stoltenberg: Nu-l putem lăsa pe Putin să câștige. Trebuie să fim pregătiți pentru noi atacuri în continuare


Miniştrii de externe ai NATO vor căuta modalităţi pentru a sprijini pe mai departe Ucraina, a declarat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a menţionat că preşedintele rus, Vladimir Putin, nu poate fi lăsat să câştige.

"Ați contribuit și contribuiți la securitatea comună în foarte multe moduri. Există grupuri de luptă și în Polonia la care ați contribuit, și în Kosovo, și în Irak. Vă mulțumesc pentru angajamentul  de a menține alocarea bugetară pentru Apărare de 2% din PIB. Suntem în cea mai mare criză de securitate dintr-o generație întreagă. Am discutat despre securitatea Mării Negre, o regiune extrem de importantă pentru întregul NATO.
NATO își întărește prezența de la Marea Neagră până la Marea Neagră. Am constituit noi grupuri de lucru. Este un mesaj clar că NATO se află aici și vom face tot ce e necesar pentru a apăra aliații aici la București. Vom face tot ce este necesar pentru a proteja şi apăra toţi aliaţii. Aici, la Bucureşti, miniştrii de externe ai NATO vor căuta modalităţi de a sprijini pe mai departe Ucraina şi de a face faţă presiunii Rusiei în Bosnia-Herţegovina, Moldova şi Georgia. V-aţi dovedit o gazdă generoasă pentru un număr uriaş de refugiaţi, aţi facilitat exportul a milioane de tone de cereale din Ucraina, pentru a uşura criza alimentară mondială. Aţi asigurat sprijin militar semnificativ Ucrainei. Nu îl putem lăsa pe Putin să câştige, pentru că asta ar arăta altor lideri că pot atinge ţeluri prin forţă şi ar fi o lume mult mai periculoasă pentru noi toţi. Este, deci, pentru interesul nostru propriu de securitate să sprijinim Ucraina", a spus secretarul general al NATO.