Tancurile rusești au intrat în Kiev

Primele unităţi ale armatei ruse au intrat în Kiev, a anunţat vineri Ministerul Apărării ucrainean, informează dpa.

Tancurile rusești au intrat în Kiev


Primele unităţi ale armatei ruse au intrat în Kiev, a anunţat vineri Ministerul Apărării ucrainean, informează dpa.

"Sabotori" ruşi au pătruns în cartierul Obolon, din nordul capitalei, a anunţat ministerul pe pagina sa de Facebook.
Momentan informaţia nu a putut fi confirmată oficial, notează dpa.
Ministerul Apărării ucrainean le-a cerut localnicilor să pregătească cocteiluri Molotov şi să anunţe apariţia echipamentelor armatei ruse.
Rezidenţii nu ar trebui să-şi părăsească locuinţele, a mai transmis ministerul ucrainean.
Totodată, potrivit Reuters, au fost raportate focuri de armă în cartierul guvernamental din Kiev, a relatat RIA, care cita Associated Press.
Agenţia de presă britanică aminteşte că un oficial ucrainean a declarat că se aşteaptă ca Rusia să încerce să intre vineri în Kiev.

Reporterii Al Jazeera, raportând de la Kiev, spun că situația de acolo „escaladează rapid din toate punctele de vedere”.
„Acesta nu este doar în aer, ci și la sol – există coloane blindate [rusești] care se îndreaptă spre oraș”, a spus el. „Există furie reală în aer… și ura față de [președintele rus Vladimir] Putin este palpabilă.
„În plus, există o serie de locuri în oraș de unde oamenii pot obține o armă la alegere, în special un AK47, pentru a se apăra și aceasta este politica președinției. Zelenskyy vrea ca toată lumea să lupte.
„Ceea ce vom descoperi este că atunci când aceste forțe ruse ajung în capitală, este probabil să existe o rezistență acerbă. Starea generală de spirit este una de frică îngrozitoare de ceea ce se va întâmpla în continuare.”