Lavrov: Occidentul a pus ochii acum pe Republica Moldova pentru a fi următoarea Ucraină

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, amenință din nou Chișinăul, el declarând că Occidentul a pus ochii acum pe Republica Moldova pentru a avea rolul următoarei Ucraine.

Lavrov: Occidentul a pus ochii acum pe Republica Moldova pentru a fi următoarea Ucraină


Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, amenință din nou Chișinăul, el declarând că „Occidentul a pus ochii acum pe Republica Moldova pentru a avea „rolul următoarei Ucraine”, în timp ce Maia Sandu, „este pregătită, practic, pentru aproape orice, inclusiv pentru unirea cu România”, conform TVR Moldova, care citează Rador.

Lavrov a făcut aceste declarații într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 24.
„Republica Moldova este acum luată în calcul pentru acest rol”, a spus Lavrov, susținând că Occidentul „a plasat-o” în fruntea Republicii Moldova pe Maia Sandu „dornică să intre în NATO și pregătită practic, pentru orice”, inclusiv pentru unirea cu România, conform TVR Moldova.

„Acum, Moldova este privită pentru acest rol. În primul rând, pentru că au putut să pună un președinte în fruntea țării prin metode destul de specifice, departe de a fi liber democratice, un președinte care vrea în NATO, are cetățenia română, este pregătită să se unească cu România și, în general, este pregătită pentru aproape orice”, a declarat Lavrov răspunzând la întrebarea care dintre țările din jurul Rusiei ar putea urma calea Ucrainei, notează și jurnal.md.
În acelaşi interviu, Lavrov a susținut din nou că Occidentul minte în legătură cu refuzul Rusiei de a negocia în problema Ucrainei şi că acesta ar încerca să întoarcă împotriva Moscovei Republica Moldova, Georgia şi fostele republici sovietice.
„Le-ar plăcea să transforme Georgia într-un alt factor de iritare, să se revină la situaţia din vremurile agresive ale lui Saakaşvili (n.r. - fostului preşedinte Mihail Saakaşvili). Nu am nici cea mai mică îndoială”, a susţinut şeful diplomaţiei ruse.