Tulpina indiană Delta a COVID-19 face ravagii în Rusia și Israel

Rusia se confruntă cu o nouă creștere a deceselor provocate de COVID-19, după ce tulpina indiană s-a răspândit. Cea mai gravă situație este la Moscova.

Tulpina indiană Delta a COVID-19 face ravagii în Rusia și Israel


Rusia se confruntă cu o nouă creștere a deceselor provocate de COVID-19, după ce tulpina indiană s-a răspândit. Cea mai gravă situație este la Moscova. Autorităţile din Capitala țării au anunţat duminică un număr record de decese produse în ultimele 24 de ore, semnalând degradarea situaţiei epidemiologice.

Conform datelor oficiale comunicate de autoritățile ruse, Moscova a înregistrat 144 de decese în ultimele 24 de ore, cel mai dur bilanţ de la începutul pandemiei, scrie B1TV.
În cursul zilei de sâmbătă, al doilea oraş ca mărime din Rusia, Sankt Petersburg, anunţa un număr record de 107 decese. 
Tulpina Delta face ravagii și în Israel, unde cea mai mare parte a populației s-a vaccinat
Aproximativ jumătate dintre infectările provocate de tulpina Delta a coronavirusului în rândul adulților din Israel au fost raportate la persoane complet vaccinate, ceea ce a determinat autoritățile să reintroducă obligația de a purta măști în spațiile interioare și să reactiveze unele măsuri de prevenție împotriva Covid.
Rezultatele parțiale publicate de oficialii israelieni sugerează că 90% dintre noile cazuri Covid sunt legate de varianta Delta. Jumătate din totalul cazurilor sunt raportate la copii sub 16 ani, care în mare parte nu sunt vaccinați, spune Ran Balicer, care conduce un grup de consilieri guvernamentali.