Donald Trump lansează un apel la calm: Fără violenţă, fără delicte, fără vandalism

Donald Trump, președintele în exercițiu al SUA, a făcut, miercuri, un apel la calm în condițiile în care sunt așteptate noi demonstrații în SUA

Donald Trump lansează un apel la calm: Fără violenţă, fără delicte, fără vandalism


Donald Trump, președintele în exercițiu al SUA, a făcut, miercuri, un apel la calm în condițiile în care sunt așteptate noi demonstrații în SUA. Mesajul lui Trump a fost publicat pe Twitter de secretarul său de presă.

”În condițiile în care sunt anunțate noi demonstrații, fac un apel să nu mai existe violențe, încălcări ale legii sau acte de vandalism de niciun fel. Nu asta este ceea ce îmi doresc, nu asta este ceea ce America își dorește. Fac un apel la toți americanii să vină în sprijinul reducerii tensiunilor și a calmării spiritelor. Vă mulțumesc!”, a transmis Donald Trump.
Apelul președintelui în exercițiu al SUA vine în condițiile în care, la ora transmiterii acestei știri, în Camera Reprezentanților au loc dezbateri asupra moțiunii de punere sub acuzare a lui Donald Trump, acuzat de democrați de ”incitare la insurecție” în contextul violențelor care au avut loc în urmă cu o săptămână la Capitoliu.
Votul asupra actului de acuzare este aşteptat să aibă loc în jurul orei 15:00 (20:00 GMT) în Camera Reprezentanţilor. Rezultatul votului - care nu suscită mari îndoieli întrucât democraţii deţin majoritatea în Cameră - va marca declanşarea oficială a procedurii de destituire împotriva celui de-al 45-lea preşedinte al SUA.