Ucraina ameninţă Rusia cu represalii după masacrul de la Bucea

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a ameninţat luni Rusia cu represalii după masacrul de la Bucea, afirmând pe Facebook că acest rău pur şi simplu nu poate rămâne nepedepsit, transmite dpa.

Ucraina ameninţă Rusia cu represalii după masacrul de la Bucea


Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a ameninţat luni Rusia cu represalii după masacrul de la Bucea, afirmând pe Facebook că "acest rău pur şi simplu nu poate rămâne nepedepsit", transmite dpa.

Presa din Ucraina a relatat că în oraşul Bucea, din regiunea Kiev, au fost găsite după retragerea forţelor ruse 340 de cadavre.
Imaginile cu civilii ucişi lăsaţi pe străzi au revoltat opinia publică internaţională. Ucrainenii au afirmat că aceste crime au fost comise de ruşi, dar Moscova a respins "categoric" acuzaţiile prin purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Reznikov a comparat acţiunile armatei ruse cu cele ale SS, organizaţia paramilitară nazistă din Germania lui Adolf Hitler, în timpul celui de-al doilea război mondial.
Comisia de Anchetă a Rusiei a anunţat că investighează răspândirea de "ştiri false" despre uciderea civililor. Anchetatorul-şef Aleksandr Bastîrkin a ordonat instituţiei să evalueze din punct de vedere penal "provocarea din partea Ucrainei"; calomnierea armatei ruse constituie o infracţiune conform legislaţiei naţionale.