Biden, mesaj pentru Ucraina: Noi suntem alături de voi. Trebuie să ne pregătim pentru o luptă de durată.

Preşedintele SUA Joe Biden a declarat sâmbătă, la Varşovia, că lupta între democraţie şi autocraţie va fi una de lungă durată şi că Statele Unite sunt alături de Ucraina, relatează AFP.

Biden, mesaj pentru Ucraina: Noi suntem alături de voi. Trebuie să ne pregătim pentru o luptă de durată.
Foto: Petr David Josek/AP


Preşedintele SUA Joe Biden a declarat sâmbătă, la Varşovia, că lupta "între democraţie şi autocraţie" va fi una de lungă durată şi că Statele Unite sunt alături de Ucraina, relatează AFP.

"Această luptă nu va fi câştigată în zile sau luni. Trebuie să ne înarmăm pentru o luptă de lungă durată în faţa noastră", a spus Biden în cursul unui discurs la Castelul Regal din Varşovia, înainte de a da asigurări ucrainenilor: "Suntem alături de voi".
„Am ieșit din nou în marea bătălie pentru libertate, o bătălie între democrație și autocrație, între libertate și represiune... În această bătălie, trebuie să fim cu ochii limpezi. Nici această bătălie nu va fi câștigată în zile sau luni. Trebuie să ne pregătim pentru lupta lungă care urmează”, a spus Biden în afara Castelului Regal.

„Acum, în lupta perenă pentru democrație și libertate, Ucraina și poporul ei sunt în prima linie a frontului, luptă pentru a-și salva națiunea, iar rezistența lor curajoasă face parte dintr-o luptă mai largă pentru... principii democratice esențiale care unesc toți oamenii liberi, a spus el în aplauzele mulțimii.
"Mesajul meu către poporul Ucrainei este un mesaj pe care l-am transmis astăzi ministrului de externe și ministrului apărării al Ucrainei, care cred că sunt aici în seara asta: Vă stăm alături. Punct", a spus el.