Joe Biden: Vladimir Putin este un măcelar

Preşedintele american Joe Biden l-a numit măcelar pe omologul său rus Vladimir Putin, în cursul unei întâlniri, sâmbătă, la Varşovia, cu refugiaţii ucraineni, relatează AFP.

Joe Biden: Vladimir Putin este un măcelar


Preşedintele american Joe Biden l-a numit "măcelar" pe omologul său rus Vladimir Putin, în cursul unei întâlniri, sâmbătă, la Varşovia, cu refugiaţii ucraineni, relatează AFP.

Într-o sesiune scurtă de întrebări și răspunsuri la Stadionul Național din capitala poloneză, al 46-lea președinte al Statelor Unite a amintit că a mai fost în asemenea locuri de-a lungul vieții, însă spune că este mereu surprins de „profunzimea și puterea spiritului uman”.
„Este incredibil, este incredibil. Să vezi toți acei copii mici. Doresc doar o îmbrățișare, vor doar să mulțumească. Adică, este, te face pur și simplu al dracu de mândru”, a declarat Joe Biden, vizibil emoționat.
„Fiecare dintre acei copii a spus ceva de genul, `spuneți o rugăciune pentru tatăl meu sau bunicul meu, sau fratele meu care e acolo să lupte`. Și îmi amintesc cum este atunci când ai pe cineva într-o zonă de război. În fiecare dimineață te trezești și te întrebi. Pur și simplu te întrebi. Și te rogi să nu primești acel telefon”, a continuat liderul american.
Regretatul Beau Biden, fiul cel mare al președintelui SUA, s-a alăturat armatei americane în anul 2003 și avea să obțină o Stea de Bronz pentru „serviciul său merituos din zona de luptă” din Irak, potrivit Military Times. El a murit în mai 2015, la vârsta de 46 de ani, după o luptă grea cu cancerul cerebral.
Cu ocazia vizitei efectuate la Varșovia, președintele Statelor Unite s-a întâlnit și cu omologul său polonez, Andrzej Duda, dar și cu miniștrii ucraineni ai afacerilor externe și apărării, Dmytro Kuleba și Oleksii Reznikov. Ulterior, șeful diplomației ucrainene a anunțat că Washingtonul va furniza Kievului sprijin defensiv suplimentar.