Rusia a cerut Republicii Moldova să pună capăt retoricii confruntaţionale antiruse

Rusia a cerut joi Republicii Moldova să pună capăt retoricii confruntaţionale antiruse, după adoptarea de către parlamentul de la Chişinău a unei declaraţii care denunţă operaţiunea rusă din Ucraina.

Rusia a cerut Republicii Moldova să pună capăt retoricii confruntaţionale antiruse


Rusia a cerut joi Republicii Moldova să pună capăt "retoricii confruntaţionale antiruse", după adoptarea de către parlamentul de la Chişinău a unei declaraţii care denunţă operaţiunea rusă din Ucraina, relatează AFP.

"Facem apel încă o dată la autorităţile moldovene să pună capăt retoricii confruntaţionale antiruse, complet nefundamentată", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, citată într-un comunicat.
Ea a denunţat de asemenea înmulţirea "informaţiilor false despre planuri inexistente ale Moscovei de a destabiliza situaţia" din Republica Moldova şi tentativele "de a spori tensiunile în mod artificial" în jurul situaţiei din regiunea separatistă prorusă Transnistria.
"În ceea ce ne priveşte, confirmăm dorinţa de a întări o cooperare constructivă pragmatică cu Chişinăul şi de a continua eforturile pentru a regla problema Transnistriei", a adăugat Zaharova.
Parlamentul Republicii Moldova a adoptat joi o declaraţie care denunţă ofensiva rusă din Ucraina, în derulare de la 24 februarie 2022, şi care exprimă sprijinul pentru suveranitatea şi independenţa acestei ţări, reaminteşte AFP.