Una dintre cele mai cunoscute bănci de investiţii din România se închide

Raiffeisen Investment, una dintre cele mai cunoscute bănci de investiţii din România se închide

Una dintre cele mai cunoscute bănci de investiţii din România se închide


Raiffeisen Investment, una dintre cele mai cunoscute companii specializate în consultanţă în M&A (fuziuni şi achiziţii) din România, îşi închide operaţiunile de la 1 iulie, potrivit unui anunţ al companiei, citat de Ziarul Financiar.

“Raiffeisen Investment România se va închide de la data de 1 iulie, o măsură inclusă în strategia de reorganizare a Grupului”, a declarat Ioana Filipescu, managing director al Raiffeisen Investment România.
Grupul Raiffeisen este prezent în România prin Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment România, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe şi Raiffeisen Bank. Profitul obţinut de grupul austriac RBI în România după plata taxelor a crescut cu 15,8% anul trecut, de la 86 de milioane de euro în 2012 la 100 de milioane de euro, ca urmare a unor plăţi mai reduse în contul impozitului pe profit. Câştigul înainte de taxe a avansat cu 3,1%, de la 101 milioane de euro în 2012 la 104 milioane de euro anul trecut.