Românii care se vor duce în Marea Britanie pentru a lucra sau a studia vor avea nevoie de viză

Florin Cîțu a anunțat miercuri că, începând de la 1 ianuarie 2021, cetățenii români vor avea nevoie de viză pentru a merge la studii sau la muncă în Regatul Unit.

Românii care se vor duce în Marea Britanie pentru a lucra sau a studia vor avea nevoie de viză


Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că, începând de la 1 ianuarie 2021, cetățenii români vor avea nevoie de viză pentru a merge la studii sau la muncă în Regatul Unit. Pe de altă parte, românii care vor ajunge pe teritoriul britanic în scop turistic nu vor avea nevoie de viză.

"Pe 31 decembrie se finalizează Brexit-ul, ceea ce înseamnă că începând cu 1 ianuarie 2021, Regatul Unit va avea un statut de stat terţ în relaţia cu statele UE, inclusiv cu România. Controalele vamale pentru toate bunurile care vor circula spre și dinspre Regatul Unit, așadar toți transportatorii și operatorii economici europeni, inclusiv români, care își desfășoară activitatea în relație cu Regatul Unit vor trebui să cunoască și să se conformeze acestor noi reglementări. Pentru deplasările în scop turistic, cetățenii europeni, inclusiv cei români, pot circula fără viză. Este vorba despre deplasările de scurtă durată, sub șase luni, până la un an, în scop turistic. Pentru a putea lucra și studia în Regatul Unit, de la 1 ianuarie 2021, cetățenii europeni, inclusiv cei români, vor avea nevoie de viză”, a anunțat premierul.
Mai multe informații în cest sens pot fi găsite pe site-ul Guvernului, pe platforma brexit.gov.ro.