Victorie clară a României la Campionatul Mondial de handbal feminin, 43-20 cu Porto Rico

România învinge selecționata de handbal feminin din Puerto Rico și acumulează 4 puncte în grupa principală la Campionatul Mondial din Spania.

Victorie clară a României la Campionatul Mondial de handbal feminin, 43-20 cu Porto Rico


România și-a trecut în cont a treia victorie la Campionatul Mondial de handbal feminin. Tricolorele mai au un singur meci, luni, de la ora 19:00, în compania Suediei.

România a înregistrat sâmbătă a treia victorie la Campionatul Mondial de Handbal Feminin, 43-20 cu Puerto Rico. A fost un joc în care nu s-a pus decât problema diferenței de scor.
Tricolorele nu au început însă chiar bine acest joc. Au părut destul de relaxate, fără nerv, astfel că au intrat în jocul adversarei. Au comiserori și au ratat multe situații clare de a marca. La scorul de 7-5 în minutul 17, Adrian Vasile a luat time-out și le-a certat serios pe jucătoare. "Este un joc, nu o joacă!".
După acest moment, România a luat jocul mai în serios și a marcat aproape la fiecare fază. După o diferență de 11 goluri la pauză, naționala s-a impus la final la o diferență de 23 de goluri.
Cea mai bună jucătoare a meciului a fost desemnată Lorena Ostase.
Pentru România au marcat Alexandra Dindiligan 7 goluri, Lorena-Gabriela Ostase 6 goluri, Alexandra-Diana Badea 6, Cristina Laslo 5, Alexandra-Georgiana Subţirică-Iovănescu 5, Dana-Andreea Rotaru 5, Bianca Elena Harabagiu 2, Elena-Nicoleta Dincă 2, Maria-Mădălina Zamfirescu 1, Ana Maria Tănasie 1, Diana-Cristiana Ciucă (portar) 1, Bianca-Maria Bazaliu 1, Alina Ilie 1.
Diana Ciucă a apărat 8 şuturi, încheind cu un procentaj de 42%. Daciana Hosu a apărat şi ea 4 aruncări (31%).
Golurile învinse au punctat Zuleika Fuentes 4, Nathalys Ceballos 4, Lizabeth Rodriguez 3, Adriana Cabrera 3, Jailene Maldonado 3, Joane Vergara 2, Robeliz Ortiz 1.
Prima reprezentativă mai are un singur meci la acest turneu final, în compania Suediei, luni, de la ora 19:00.
Clasament:
1. Norvegia 6 puncte (+75)
2. Suedia 5 puncte (+73)
3. Olanda 5 puncte (+41)
4. România 4 puncte (+25)
5. Kazahstan 0 p (-84)
6. Porto Rico 0 p (-137).
Sursa foto: Echipa Nationala de Handbal Feminin a Romaniei/Facebook