Vlad Pascu rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile

Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile.

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile


Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, magistraţii Tribunalului Constanţa respingând joi contestaţia formulată împotriva acestei măsuri.

"Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată împotriva încheierii de şedinţă din data de 09.02.2024 a Judecătoriei Mangalia, de inculpatul Pascu Matei Vlad (...), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului", reiese din minuta instanţei.
Decizia Tribunalului Constanţa este definitivă.
Joi, la Judecătoria Mangalia, începe şi procesul în dosarul în care Vlad Pascu este judecat.
Părinții îndurerați ai lui Sebastian și ai Robertei, tinerii uciși de Vlad Pascu în urmă cu șase luni la 2 Mai, au fost prezenți, astăzi, la Judecătoria Mangalia, acolo unde șoferul drogat avea primul termen din dosarul de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și părăsirea locului accidentului.
Înainte de proces, toți cei prezenți: rude, presă, avocați, au fost anunțați că Pascu va intra prin videoconferință. Ulterior, surpriză: Vlad Pascu era deja la Tribunalul Constanța, acolo unde se judeca contestația lui la măsura arestului.

Lucru pe care părinții Robertei și ai lui Sebastian îl consideră incalificabil: „Voiam să îl văd în ochi. A omorât doi oameni, a mai nenorocit alți trei și și-a distrus viața. Dacă cumva îi vor da drumul în arest la domiciliu și nu are transport, îl duc eu acasă, de la Poarta Albă, a declarat Cătălin Dragomir, tatăl Robertei.

„Sper să se mute dosarul la Judecătoria Constanța, aici este o bătaie de joc. Sala de judecată este o magazie, ne-au ținut în picioare, judecătoarea a intrat în sală și mesteca gumă. Voiam să mă uit în ochii lui Pascu, atât”, a spus și tatăl lui Sebastian, Valentin Olariu, care nu a mai putut vorbi din cauza lacrimilor.
Acesta a avut, tot timpul, în brațe, fotografia înrămată a lui Sebastian.

Iată ce spune și avocatul Adrian Cuculis:
"Toată atenția presei a fost centrată aici, la Mangalia. Teoretic, astăzi trebuia să se dezbată cererea noastră de schimbare a încadării juridice în infracțiunea de omor, lucru despre care procurorarea de la Mangalia nici măcar nu a menționat nicio clipă în actele de procedură.
E mai simplu să te duci la Tribunal, fizic, unde se dezbate doar măsura arestului preventiv, iar aici, unde te așteaptă atâția oameni, să intri prin videoconferință. Strategia este simplă: nu e stres, nu e presiune. Nu pot spune că este o intruziune în justiție în favoarea unei persoane, pentru că nu putem bănui că s-au dat două termene în mod voit, în același timp. Este un mod de a-și juca cartea asta a procesului penal. Instanța de judecată trebuia să facă verificările de rigoare și să ne cheme direct la orele 12.00, atunci când este adus Pascu, în videoconferință", a declarat, pentru Ziarul Amprenta avocatul familiei Dragomir, Adrian Cuculis.
Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.
"În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului", au transmis procurorii.
Conform acestora, după ce a fugit de la locul producerii tragediei, Vlad Pascu a fost depistat pe raza localităţii Vama Veche.