Vouchere și ajutoare de la stat pentru următoarele categorii de persoane

Începând cu anul 2023, vor crește voucherele sociale și ajutoarele de la stat. Mai multe persoane vor beneficia de acest ajutor de la stat.

Vouchere și ajutoare de la stat pentru următoarele categorii de persoane


Începând cu anul 2023, vor crește voucherele sociale și ajutoarele de la stat. Mai multe persoane vor beneficia de acest ajutor de la stat. Marius Budăi, ministrul Muncii, a fost cel care a făcut anunțul oficial potrivit căruia Guvernul a pregătit, pentru cetățenii care au venituri extrem de mici, pachete noi de ajutor financiar și tichete sociale.

Premierul Nicolae Ciucă a semnat documentul oficial potrivit căruia beneficiarii primelor ajutoare care vor fi oferite anul viitor sunt persoanele cu dizabilități. Așadar, în luna ianuarie 2023, mai multe persoane vor primi indemnizații unice. Sumele de bani oferite variază, evident, de la copii la adulți și în funcție de gradul de handicap. 
Astfel, adulții vor primi:
- 368 lei pentru persoanele cu handicap grav;
- 279 lei pentru persoanele cu handicap accentuat;
- 64 lei pentru persoanele cu handicap mediu.
Copiii vor primi:
- 316 lei pentru copiii cu handicap grav;
- 184 lei pentru copiii cu handicap accentuat;
- 64 lei pentru copiii cu handicap mediu.
De asemenea, pensiile românilor cresc începând din ianuarie 2023. 
Ministrul Marius Budăi a declarat ce sume vor primi pensionarii în fiecare lună, în următorul an. Așadar, persoanele care au ieșit la pensie vor primi un ajutor de 1.000 de lei, despărțit în două tranșe.
"Vom avea o majorare a punctului de pensii de 12,5%, cu un impact bugetar de 13,4 miliarde de lei. Viziunea PSD a fost tot timpul despre salariul minim și pensii, majorări de venituri pentru categoriile vulnerabile.
Avem pensii pentru cele mai mici de 1.500 de lei. Vor primi un sprijin de 1.000 de lei, care va fi acordat în două tranșe semestriale. 500 de lei în luna ianuarie, a doua tranșă semestrială undeva în semestrul al doilea, în octombrie cel mai probabil. Acest lucru are un impact bugetar de 2,5 miliarde de lei", a declarat Marius Budăi.